Arts escèniques

El llegat de Jango Edwards

El pallasso, actor i còmic nord-americà Jango Edwards va anunciar abans-d’ahir que té un càncer terminal i que deixa el Festival of Fools com a llegat artístic “i regal a Barcelona”. “Aquest és el meu últim any a la vida, m’estic morint; tinc càncer, és per això que tinc la mà i el cap així”, va dir Edwards en declaracions a TV3. “Però no m’importa perquè la mort és inevitable. I com que m’estimo aquesta ciutat li vull fer aquest regal: un mes amb 22 espectacles de pallassos d’arreu del món”, va dir el clown nord-americà, establert a la capital catalana i retirat fa dos anys.

El Festival of Fools se celebra des del 2 de setembre fins al 2 d’octubre amb una vintena d’espectacles i noms destacats com Leo Bassi, Tortell Poltrona o Pepa Plana. Quatre espectacles de sala, vuit gales d’artistes internacionals, dues classes magistrals obertes, quatre cercaviles, una actuació de carrer i un programa paral·lel de cinema configuren la programació del festival d’enguany. Cinc teatres de la ciutat de Barcelona (El Cercle de Gràcia, Lluïsos de Gràcia, Lluïsos d’Horta, Foment Hortenc i La Gleva Teatre) seran el marc de catorze espectacles a preus populars.

També hi ha activitats gratuïtes com quatre desfilades de carrer de la Fools Militia, la presentació del llibre Amsterdam’s Compleat Fools, una gran cloenda a la plaça del Nord de Gràcia i la mostra de pel·lícules Festival of Fools al Centre Cívic Drassanes. A més de Jango Edwards i Johnny Melville, entre les estrelles internacionals que participen en el Festival hi ha Nola Rae, Fools Brothers, Jeroen van der Lee, Tanja Simma, Tortell Poltrona i Pepa Plana. El certamen ha estat organitzat pel Nouveau Clown Institut, una xarxa global amb més de 4.000 membres, i té la col·laboració de la Federació d’Ateneus de Catalunya i el suport de la Generalitat de Catalunya. El Festival of Fools es va celebrar per primera vegada el 1975 a Amsterdam, organitzat pels Friends Roadshow. Va ser el primer festival dedicat als pallassos i on es va mostrar per primer cop el tarannà d’un nou moviment, el Nouveau Clown, en què els pallassos mostraven la seva cara més provocadora i social. En aquell primer festival ja hi van participar molts dels que avui formen part del cartell del Festival of Fools Barcelona 2022, com Jango Edwards, Nola Rae, Johnny Melville o Tortell Poltrona..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Festival Eufònic, arts sonores i visuals, oli i clementines

Barcelona
arquitectura

Arriben les (set) Setmanes d’Arquitectura

Barcelona
cinema

Arrenca el Festival Internacional de Cinema Documental, DocsBarcelona

Barcelona

Figa Flawas, The Tyets, Lia Kali, Stay Homas i Chenoa, entre els primers noms de la festa major

TERRASSA
cinema

Retrospectiva d’Agustí de Villaronga a la Filmoteca

Barcelona
música

500 professionals passaran per la 20a FiM Vila-seca

Barcelona
ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona
Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

Barcelona
llibres

Josep M. Quintana novel·la el desterrament de Nahmànides

Girona