Cinema

Talent nou i consagrat

El D’A Film Festival Barcelona 2022 s’inaugura avui amb ‘Alcarràs’

La preestrena a Barcelona d’Alcarràs, amb presència de la directora Carla Simón i l’equip artístic, inaugura avui el D’A Film Festival Barcelona 2022, especialitzat en el cinema d’autor. La première de l’Os d’Or de la Berlinale serà un veritable esdeveniment cinematogràfic, amb 1.200 espectadors a la sala gran dels cinemes Aribau. Obrirà una selecció de 124 pel·lícules, 47 de les quals són curtmetratges, que es podran veure des d’avui fins al 8 de maig al CCCB, els cinemes Renoir Floridablanca, la Filmoteca i la sala Zumzeig, a més de l’Aribau. El programa inclou 10 estrenes mundials, 24 d’estatals i 66 de catalanes.

Talent consagrat i nou

La programació combina pel·lícules de noms consagrats i de nous valors del cinema d’autor català, estatal i internacional. Entre els primers, hi ha Hong Sang-soo, Apichatpong Weerasethakul, Bruno Dumont, Joanna Hogg, Mia Hansen-Løve, Christophe Honoré, Michel Franco, Miguel Gomes, Terence Davies... Carlos R. Ríos, director del festival, explica a aquest diari el que ofereixen en la que és ja la seva dotzena edició: “El D’A busca un equilibri d’una banda amb els directors de llarg recorregut, més coneguts, el que podria ser una secció oficial de Canes, aquests directors que espera tothom, el Hong Sang-soo, l’Apichatpong... Això és la nostra secció Direccions. També hi ha directors nacionals a la secció Impuls col·lectiu com Meritxell Colell, que ja té una trajectòria, o Carla Simón, amb una pel·lícula molt esperada. I després fem una aposta pel nou talent, a la secció Talents. El D’A fa bascular sempre aquests dos tipus de propostes.”

Talents és el resultat “d’una selecció molt acurada”, explica Carlos R. Ríos. “És la més difícil de programar perquè intentem que hi hagi una paritat, que estiguin equilibrades en països i temàtiques, i és la que mou més títols, potser hi ha uns 50 o 60 títols en solfa. Intentem que siguin estrenes a Espanya, i que tinguin una qualitat i una coherència.”

El D’A Film Festival fa aquest any una aposta decidida per la presencialitat, després de dos anys d’afectació per la pandèmia, però manté una secció en línia a Filmin que es diu Filmin Emergents “amb el mateix esperit de Talents, és a dir, primera o segona pel·lícula, i aspiraran a un premi d’un jurat amb representants de cinc escoles de cinema de Barcelona”, explica el director del festival.

Directors, actors i altres membres dels equips d’unes 50 pel·lícules del festival assistiran al festival i dialogaran amb el públic. Deu d’ells presentaran films internacionals.

Tant la inauguració com la clausura del D’A 2022 les protagonitzen dones cineastes: a més d’Alcarràs, el D’A 2022 es clausurarà amb la gran guanyadora del Festival de Màlaga, Cinco lobitos, d’Alauda Ruiz de Azúa. Entre els films catalans i espanyols més destacats del festival, hi ha Dúo, de Meritxell Colell; el retorn de Nely Reguera amb La voluntaria, i les noves pel·lícules d’Adrián Silvestre i Carolina Astudillo.El festival reflecteix el gran moment que viu el curtmetratge català i espanyol, amb un total de 36 títols repartits en set programes temàtics, amb obres de David Moragas, Alba Bresolí, Esteve Riambau, Lois Patiño o Laura Rius.El D’A Film Festival concedirà 40.000 euros en guardons. Premiarà per primer cop els millors films de les seccions Un Impulso Colectivo i Filmin Emergents, cada un amb 5.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda