Altres

El desè Fimag de Torroella de Montgrí recupera la il·lusió i la màgia de carrer

El festival aposta per la qualitat i la Gran Gala Internacional concentrarà més números premiats que en cap edició

Es faran 80 funcions del 3 al 5 de juny

Vint-i-quatre mags, onze espais i un total de 80 sessions són les xifres que demostren que el festival de màgia Fimag vol celebrar com cal la desena edició. I el fet que ha tornat la il·lusió amb aquest retorn a la normalitat prepandèmia que fa que es recuperi la màgia de carrer.

Els organitzadors van presentar ahir a Girona una nova edició d’aquest festival consolidat, que ha esdevingut referència del sector i que durant el primer cap de setmana de juny omplirà Torroella de Montgrí de màgia. Com és habitual, els espectacles s’agrupen en diferents etiquetes o blocs: la Gran Màgia, la Màgia Singular i la Màgia Popular. I es torna a programar el FimagPro, la quarta Fira de Programadors de Catalunya, en el marc de la qual es presentarà la primera actualització del Catàleg Professional de Màgia de Catalunya, una eina que engloba el gros dels espectacles de màgia en cartell actualment arreu de Catalunya.

Torroella concentra en un sol cap de setmana –del 3 al 5 de juny– els millors mags del panorama actual, en una edició especial, la desena, en què confluiran a Fimag més números premiats que en cap de les nou edicions celebrades fins ara. Divendres, l’encarregat de la funció inaugural serà Adrián Vega, un il·lusionista que ve precedit de l’èxit que ha tingut la seva gira arreu dels Estats Units al costat de Criss Angel, aquí per presentar el seu espectacle Área 52. Dissabte tindrà lloc la Gran Gala Internacional, l’espectacle més impactant del festival. Aquest any, amb Mario López, Javi Rufo, Ramó&Alegria i Laurent Piron. Amb un al·licient: la presentadora en aquesta ocasió serà la humorista Judit Martín, popular per les seves imitacions en programes televisius com ara Polònia, Està passant i Versió RAC1.

I un dels plats forts, sens dubte, arribarà diumenge, amb la presència del cap de cartell, Jorge Blass, un fora de sèrie lloat per figures mundials com ara David Copperfield i Juan Tamariz. Vindrà amb el seu espectacle Efímero live per demostrar que no hi ha límits a l’hora de transgredir en el món de la màgia.

Les entrades per als espectacles de pagament es poden adquirir a www.fimag.cat des d’avui.

La màgia de carrer, en l’ADN del festival

Una de les potes fonamentals que Fimag ha defensat des dels seus inicis ha estat la programació de màgia al carrer. Després de dos anys sense poder-ho fer, es recuperen espais a l’aire lliure com la plaça de la Vila, el passeig de Catalunya i la plaça Pere Rigau. Per als més petits, es tornen a programar múltiples sessions de màgia al Cinema Montgrí. I, un any més, els infants podran fer tallers amb David el Mag i Àlex Ferrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona