Llibres

Mor Jordi Albertí, filòleg, historiador i editor de Gregal

El mes de febrer del 2020, l’editorial va anunciar que tancava per problemes de salut del seu director i fundador

L’escriptor, filòleg i historiador Jordi Albertí i Oriol va morir ahir als 71 anys. Nascut a Cassà de la Selva, el 7 de juliol del 1950, durant més de vint-i-cinc anys va estar al capdavant de la llibreria i botiga de joguines Els Tres Tombs, situada al barri de Gràcia de Barcelona, juntament amb Isabel Sanagustín. Com a filòleg, Jordi Albertí va publicar un centenar de treballs de recerca literària a la Revista de Catalunya, entre els anys 1998 i 2008. També va tenir cura de les anotacions dels tres primers volums de l’Obra completa d’Eugeni d’Ors, publicats a Quaderns Crema, els anys 1998, 2001 i 2003. Entre el 2001 i el 2004 va coordinar l’exposició Germinabit, l’expressió religiosa en català al segle XX, que primer es va exhibir a Roma i, més tard, a Barcelona.

L’any 2011 va fundar l’Editorial Gregal, novament fent pinya amb Isabel Sanagustín, al poble on des d’aleshores residia, Maçanet de la Selva. L’editorial, que va anunciar que tancava el mes de febrer del 2020 “per causes mèdiques relacionades amb el seu fundador i director”, es va especialitzar a maridar literatura i història, i per aquest motiu al catàleg predominen les obres d’història, d’assaig i de narrativa històrica.

Al llarg de la seva trajectòria vital i professional, va rebre guardons i reconeixements, com ara el premi Grandalla de poesia (1997) per l’obra Sense àncora: pels vials de la mirada conca. També, entre d’altres, va ser finalista del premi de literatura juvenil Josep Miquel Guàrdia i Bagur Ciutat d’Alaior (1999) per Les cartes d’en Marc, a més dels premis Puigmarí de poesia i narrativa, l’any 2010.

La cerimònia de comiat de Jordi Albertí tindrà lloc avui divendres, a les 12 del migdia, a la parròquia de Sant Llorenç de Maçanet de la Selva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda