Música

Kebyart, nous residents de l’Ateneu de Banyoles

El quartet de saxos català interpretarà tres concerts i tindrà una trobada amb als alumnes de l’Escola Municipal de Música de la ciutat

La primera actuació l’oferirà junt amb la Gio Symphonia

Kebyart Ensemble (Robert Seara, Pere Méndez, Víctor Serra i Daniel Miguel) és la formació a la qual es dedica la residència artística de l’Ateneu de Banyoles d’aquest any, en què se’n compleix la 12a edició. Aquesta formació de cambra, nascuda el 2014 a Barcelona i que es mou en el terreny dels arranjaments molt personals dels clàssics, oferirà tres concerts, al març, al setembre i al novembre. D’altra banda, en una data que encara no s’ha concretat, tindran una trobada amb alumnes de l’Escola Municipal de Música (EMMB), i la biblioteca municipal organitzarà al juny una sessió del club de lectura especial dedicada a la música.

Il·lusionats

Els artistes van participar a través de videoconferència (eren a Basilea, Suïssa) en la roda de premsa en què el regidor de Cultura, Miquel Cuenca, i el president de Joventuts Musicals de Banyoles (gestora de l’Ateneu), Rafel Juanola, els van presentar ahir al matí a la premsa. “Ens fa moltíssima il·lusió”, van dir, perquè troben molt interessant el fet de poder relacionar-se de manera més intensa amb la ciutat on actuen, una circumstància que no s’acostuma a donar.

Els concerts

En el primer concert actuaran amb la Gio Symphonia , dirigida per Francesc Prat. Interpretaran peces de J.S. Bach i de Philip Glass. En el segon, en solitari, el quartet centrarà el programa en obres de Mozart, Mendelssohn i Widmann, i la tercera actuació l’oferiran acompanyats del clarinetista Pablo Barragán i el pianista Albert Cano Smit. Entre altres peces, interpretaran un arranjament de L’ocell de foc, de Stravinsky.

LA DATA

19.03.22
és el dia
del primer dels tres concerts que els nous residents oferiran a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles.

Estrena d’una composició de Jörg Widmann

És molt inusual que un quartet de saxofonistes rebi la confiança d’un compositor de prestigi per estrenar una obra seva. I no obstant, això és el ha decidit l’alemany Jörg Widmann amb Kebyart Ensemble. L’esdeveniment, a més, serà en el segon concert que els músics catalans oferiran a l’Ateneu de Banyoles, el 25 de setembre. Es tracta d’un conjunt de peces breus, les primeres que Widmann –que a banda de compositor és un reputat clarinetista– escriu pensant en un quartet de saxòfons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona