Cinema

‘West Side Story’ i ‘El poder del perro ’ triomfen en els Globus d’Or

La pel·lícula d’Spielberg i el film de Netflix són dues de les grans triomfadores de l’edició més trista i irrellevant dels premis, boicotejats pel món del cinema i la televisió

Amb el món del cinema i la televisió en contra, els Globus d’Or, que atorga l’Associació de Premsa Estrangera de Hollywood (HFPA), han celebrat aquesta matinada la seva edició més trista i irrellevant amb un acte sense estrelles de Hollywood ni transmissió televisiva que han coronat el film de Netflix El poder del perro i la nova West Side Story de Steven Spielberg. En la categoria de sèrie de televisió, s’ha imposat Succession. d’HBO.

Enredats en nombroses acusacions de falta de diversitat i corrupció i sota l’ombra del boicot de la indústria de la petita i la gran pantalla, els Globus d’Or s’han celebrat a l’hotel Beverly Hilton de Los Angeles, amb un petit acte privat a porta tancada. Només hi han assistit alguns membres de l’associació de la premsa estrangera i alguns altres pocs convidats.

Aquests atípics Globus d’Or s’han anat anunciant en directe a través de les xarxes socials i en un comunicat de premsa quan ha acabat l’acte.

Al marge de la polèmica, les dues grans guanyadores de la nit han estat el western de Netflix El poder del perro i la nova mira da de West Side Story d’ Steven Spielberg.

El poder del perro s’ha emportat els premis a millor pel·lícula dramàtica, millor direcció per a Jen Campion i millor actor de repartiment per a Kodi Smit-McPhee.

Per la seva banda, West Side Story també s’ha endut tres guardons: a la millor pel·lícula de comèdia o musical, millor actriu per a Rachel Zegler i millor actriu de repartiment per a Ariana DeBose.

Will Smith ha desbancat Javier Bardem (Being the Ricardos) com a millor actor en film dramàtic per King Richard. Nicole Kidman ha guanyat al premi la millor actriuper Being the Ricardos.

Andrew Garfield ha aconseguit el premi a millor actor d’una pel·lícula de comèdia o musical per “tick, tick...BOOM!”.

El film de Disney Encanto ha guanyat a la millor pel·lícula d’animació.

I la japonesa Drive My Car, de Ryûsuke Hamaguchi, ha rebut el premi al millor llargmetratge en llengua no anglesa, desbancant Madres paralelas de Pedro Almodóvar.

Pel que fa a la televisió, Succession s’ha imposat en les categories de drama amb tres estatuetes: millor sèrie dramàtica, millor actor (Jeremy Strong) i millor actriu de repartiment (Sarah Snook).

Michaela Jaé Rodriguez ha aconseguit el Globus d’Or a la millor actriu d’una sèrie dramàtica per Pose, també d’HBO.

Per la seva banda, Hacks. s’ha coronat com a millor sèrie de comèdia o musical i el seu protagonista Jean Smart s’ha endut a més el reconeixement a la millor actriu.

Jason Sudeikis ha estat distingit com a millor actor d’una sèrie de comèdia o musical per Ted Lasso.

El Joc del Calamar ha rebut només premi, per a l’actor O Yeong, el senyor gran de la sèrie, com a millor actor de repartiment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA