Arts escèniques

Deu anys de gran circ

El Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona celebrarà la 10a edició del 17 al 22 de febrer, amb més de 90 artistes d’11 països

Ja s’han venut 12.300 entrades de les 27.000 disponibles amb el 70% d’aforament

“En el món del circ ja estem acostumats al més difícil encara, però sembla que la pandèmia ens ho vol posar encara més difícil per assolir nous reptes”, deia ahir Genís Matabosch, president de la Circus Arts Foundation, sobre les dificultats que comporta organitzar el Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona en plena pandèmia, per la recent reducció del seu aforament al 70% i també per la complexitat de transportar la gran carpa del festival des d’Anglaterra, a través del port de Bilbao, i sobretot de traslladar a Girona més de 90 artistes d’11 països diferents, no precisament propers. Però Matabosch, a qui s’acaba de concedir la medalla d’or al Mèrit en les Belles Arts, pot lluir també el mèrit de no haver suspès cap espectacle en aquests dos últims anys –entre el festival, el Gran Circ de Nadal de Girona i les Nits de Circ de Besalú i Roses–, i només en el cas del festival del 2021 es va haver de posposar del febrer al juny i traslladar-lo al pavelló de Fontajau, per acabar convertint la que havia de ser la 10a edició en una edició especial d’homenatge als festivals cancel·lats arreu del món. Per tant, la 10a edició del festival gironí, que es manté entre els cinc més importants del món, tindrà lloc finalment del 17 al 22 de febrer vinent, de nou a la gran carpa sense pals plantada al camp de Mart de la Devesa de Girona i connectada amb el Palau de Fires –que funcionarà com a vestíbul, amb un mercat de menjars del món–, amb un programa de 24 atraccions internacionals, totes les quals són inèdites a Europa occidental. Ahir es van presentar 21 d’aquestes 24 atraccions, en un acte en què Matabosch va estar acompanyat per l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira. A un mes i mig de l’inici del festival ja s’han venut unes 12.300 entrades de les 27.000 localitats previstes per a les 16 representacions –repartides entre dos espectacles o semifinals diferents, el Blau i el Vermell, més la final del dia 22–, després d’aplicar-hi la reducció al 70% de l’aforament sobre les 38.000 inicials.

El poder rus

Vuit espectacles provenen de Rússia: Troupe Grushin (llit elàstic amb icaris), Troupe Kirichenko (volteig acrobàtic), Duo Sukhorukov (xarxa aèria), Efremin & Mizenina (cintes aèries), Troupe Dulich (cintes aèries), Ilya Ivantsov (malabars), Troupe Eganian (doble portador coreà) i Nik (contorsió).

D’Uzbekistan arribaran Troupe Hametov (funàmbuls) i Azizov & Makhmudov (acrobàcies mà a mà), i des de Kazakhstan, Troupe Hassak (doble pal xinès). Mongòlia estarà representada per la Troupe Zola New Generation (salts de corda i bàscula), hereva del grup que va guanyar el primer Elefant d’Or, el 2012.

Canviant de continent, hi haurà els argentins Duo Rings (anelles aèries) i Jonathan Rinny (rola bola); els equatorians Troupe Palma Díaz (jocs icaris) i Jason Palma (equilibris); els nord-americans Caroline Huang (cercle aeri) i Duo Mico (cintes aèries), i els xilens Hermanos Reyes (malabars) i Junior, pallasso i fill del popular clown Pastelito.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic