Música

El Sónar ressorgeix

Piano + AI, un projecte del menorquí Marco Mezquida i un grup de científics i enginyers de la Universitat Politècnica de Catalunya, que han desenvolupat un instrument d’intel·ligència artificial que reconeix les diferents tècniques del pianista, va marcar ahir a L’Auditori de Barcelona el retorn a l’activitat del Sónar, que des d’avui i fins dissabte celebra un centenar d’activitats, entre concerts, conferències i demostracions, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i a la plaça Major del Poble Espanyol de Montjuïc. Hi participaran, en total, prop de 300 artistes, investigadors i científics. Les activitats del Sónar, que ni aquest any ni l’anterior ha pogut celebrar la seva edició tradicional durant el mes de juny, es reparteixen entre la primera edició de l’AL and Music S+T+Arts Festival (un nou cicle d’intel·ligència artificial i música en el marc del qual es vol debatre, explorar i demostrar les sinergies entre creació musical i intel·ligència artificial) i Sónar CCCB, que, com les activitats al Poble Espanyol, inclouran concerts sense distància social i on estarà permès el ball però als quals només es podrà accedir amb pauta de vacunació completa, test d’antígens o PCR amb resultat negatiu.

Una polifonia humana i virtual creada entre Holly Herndon i les catalanes Maria Arnal i Tarta Relena, a més de les actuacions de Mouse on Mars, Nina Kraviz i Laurent Garnier, figuren entre els principals reclams del programa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS