Cinema

‘Lamb’, millor pel·lícula al Festival de Sitges

Justin Kurzel, premiat com a millor director per ‘Nitram’

Noomi Rapace i Susanne Jensen, millors actrius i Caleb Landry Jones i Franz Rogowski, millors actors

El 54è Festival de cinema de Sitges ha premiat ’Lamb’, de Valdimar Jóhannsson, com a millor pel·lícula i Justin Kurzel, com a millor director per ’Nitram’ en una edició amb un palmarès molt repartit entre les cintes que formaven part de la Secció Oficial a Competició. La cinta ’After Blue (Paradise Sale)’, de Bertrand Mandico, ha estat guardonada amb el premi especial del jura. El premi a la millor interpretació femenina ha estat ex aequo per Noomi Rapace per ’Lamb’ i Susanne Jensen, per ’Luzifer’; mentre que el guardó a la interpretació masculina l’han rebut, també ex aequo, Caleb Landry Jones per ’Nitram’ i Franz Rogowski per ’Luzifer’.

’Lamb’, guardonada al festival de Canes, ha estat una de les grans triomfadores en aquesta edició al rebre el premi al millor llargmetratge, però també la millor interpretació femenina per Noomi Rapace i el Premi de la crítica Citizen Kane al director revelació. Al film ’Lamb’, la Maria i l’Ingvar viuen aïllats amb el seu ramat de xais en una illa d’Islàndia. Quan descobreixen un misteriós nounat, decideixen criar-lo com si fos fill seu. La nova vida porta molta felicitat a la parella, però la natura els té reservada una última sorpresa.

L’altra gran triomfadora ha estat ’Nitram’ amb el premi a la millor direcció per Justin Kurzel, a més dels guardons al millor actor per Caleb Landry Jones. El director es va inspirar per aquesta història en la matança de Port Arthur i relata la història de Nitram, que viu a casa dels seus pares, on passa el temps entre la solitud i la frustració. Un dia coneix la Helen, que viu sola, i junts, construeixen una vida al marge de tot. Quan ella desapareix tràgicament, la còlera i la solitud s’apoderen del jove Nitram.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona