Cultura popular

‘Pep Indep’: humor, política i tendresa, en forma de mitjó

Jorge Voss inicia una sèrie de còmics protagonitzats per en Pep i en Manolo, dos amics als antípodes del procés

Jorge Voss (Buenos Aires, 1963) va conèixer en Pep i en Manolo –en realitat, dues persones reals que li van inspirar aquests personatges i no es diuen així– l’1 d’octubre del 2017, quan van coincidir votant al col·legi del seu barri a Girona. En Pep portava una samarreta amb el lema Catalunya is not Spain i en Manolo, una de la roja i una canellera amb la bandera espanyola. I a pesar d’això eren amics. “Per a mi l’amistat d’en Pep i en Manolo és fonamental. Jo sempre he estat independentista i a partir de l’1-O encara més, però crec que el més important del procés és que, per primera vegada, la societat posa el poder contra la paret i li diu: vull això. Milions de persones han estat capaces de somiar totes alhora, i això és una força imparable”, explica Jorge Voss. Ell ha convertit en Pep i en Manolo en dos mitjons animats, que són els protagonistes principals de Pep Indep, una sèrie de còmics que, no per casualitat, tenen un format semblant al dels llibrets de clàssics com ara Mafalda i Snoopy, amb els quals la creació de Voss comparteix l’humor i la tendresa. De moment, ja ha sortit el primer volum de la sèrie, amb el subtítol L’heroi que l’independentisme estava esperant –a la venda, en algunes llibreries i al web www.pepindep.cat –, i el segon llibre sortirà a principi de desembre. A més dels dos coprotagonistes antagònics, hi apareixen altres personatges com ara la Melva, “la xicota d’en Pep, encara que ella no ho sàpiga”; l’Uri, que bombardeja a preguntes el seu oncle Pep; en República, un cargol –lent però imparable– que és la mascota d’en Pep i seria l’equivalent de l’ocell Emili respecte a Snoopy, i en Plásido, l’ocell cantaire d’en Manolo, que “estima la llibertat, però sempre torna a la seva gàbia”.

I per què mitjons? Perquè en algun moment de la seva vida, Voss també es va sentir com “un mitjó abandonat”. “Els mitjons s’assemblen a les persones, però nosaltres ens perdem més”, afegeix el pare de Pep Indep, que prèviament ja havia publicat a Alemanya i Suïssa dos llibres: Ningú no vol un mitjó sense parella i Les aventures de Ford el mitjó, que ara vol publicar aquí com a part d’un projecte pedagògic que inclou un espectacle musical. Jorge Voss, que ha estat cantant de moltes orquestres, també posa música a les presentacions de Pep Indep, amb dos titelles d’en Pep i en Manolo, com farà a La Volta aquest dissabte i al Girocòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona