Llibres

Un total de 33 originals aspiren al 41è Premi Casero

La Proposta de Poesia de La Planeta recupera alguns dels actes suspesos l’any passat i homenatjarà Joan Ribas

El 41è Premi Just M. Casero de novel·la curta, convocat per la Llibreria 22 i dotat amb 2.000 euros, es decidirà entre 33 originals, la majoria enviats per autors de les comarques de Barcelona i Girona. Tot i que més de la meitat hi concorren amb pseudònim, n’hi ha a cara descoberta i amb obra ja publicada, com ara Xavier Febrés, Esther Vila i el poeta Xavier Amorós Corbella. Aquest any es torna a recuperar la figura del finalista, que rebrà 500 euros. El veredicte es coneixerà el dissabte dia 30 d’octubre en un acte a La Planeta que recordarà la figura de l’escriptor, activista i polític Just Manuel Casero (1946-1981), a càrrec de Joaquim Nadal, que es va haver de suspendre l’edició passada pel tercer estat d’alarma.

Al voltant de la festa de lliurament, se celebrarà la 29a Proposta de Poesia , que repesca alguns dels actes que no es van poder fer l’any passat, com ara el recital d’Enric Casasses, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2020, que conversarà amb el jove poeta Guim Valls el 29 d’octubre (18 h), i la lectura dramatitzada d’El comte Arnau, de Josep M. de Sagarra (30 d’octubre, 17.30 i 20.30 h), que servirà per homenatjar el seu director, Joan Ribas. En una Proposta més poètica que mai, Josep M. Fonalleras comentarà i llegirà L’estiuejant el 2 de novembre; el professor Jordi Llovet parlarà de Les flors del mal de Baudelaire, en el centenari de l’escriptor, el 4 de novembre, i Àngels Moreno tancarà el cicle amb una sessió dedicada a Clarice Lispector, el 5 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia