Arts escèniques

L’oposició a Badalona força el PP a mantenir l’obra de Joel Joan en la programació del Teatre Zorrilla

El govern local considera incompatibles les darreres polèmiques de l’actor amb l’oferta d’un equipament municipal

L’oposició en bloc a l’Ajuntament de Badalona ha forçat el govern del PP a mantenir l’obra “El Gran Comediant”, de Joel Joan, en la programació de tardor. Aquest dijous al matí s’ha reunit el Consell d’administració de Badalona Cultura, on els populars s’han quedat sols a l’hora de defensar la cancel·lació de la representació prevista per al 19 de novembre al Teatre Zorrilla, de titularitat municipal. Tots els integrants de l’òrgan local s’han posicionat a favor de mantenir en cartell la representació. L’executiu local defensa que les polèmiques de l’actor de les darreres setmanes són incompatibles amb la cartellera d’un equipament municipal, motiu pel qual van optar per retirar l’obra de la programació.

Segons detalla l’Ajuntament en un comunicat, la decisió es va prendre després d’un vídeo que l’actor va difondre a les xarxes en què se’l veia en una embarcació recreativa i tenint “un tracte humiliant” cap a la tripulació. “És inacceptable i incompatible amb la programació d’un teatre municipal”, destaquen, un fet que va dur a desprogramar l’obra.

Dilluns, però, la polèmica es va traslladar a les formacions representades al ple, que van denunciar el caire polític de la decisió. Per aquest motiu, Guanyem Badalona va posar sobre la taula la possibilitat de plantejar una moció de censura a l’alcalde, Xavier García Albiol, i també ha demanat la dimissió de la regidora de Cultura, Amanda Feria.

No obstant, en el Consell d’administració de Badalona Cultura, segons han confirmat fonts de Guanyem Badalona, només el PP ha defensat la suspensió de l’obra a través de l’alcalde accidental, Dani Gràcia, que ha relatat els arguments per dur a terme la cancel·lació. No obstant, la resta de forces s’hi han oposat, fet que finalment ha dut a mantenir la proposta en la programació de tardor.

El Consell d’administració de Badalona Cultura està format per 4 representants del PP, 2 de Guanyem Badalona, 2 del PSC, i un d’ERC, Junts i Comuns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona