Patrimoni

El periple del poble jueu en 38 segles, a Girona

El Museu d’Història dels Jueus ofereix una adaptació d’una idea nascuda virtualment

El Museu d’Història dels Jueus ofereix al públic, des de divendres, l’exposició Viatges. Una història del poble jueu, que es podrà visitar fins al mes de març del 2022 a les sales temporals de la planta baixa de l’equipament i que tindrà entrada lliure. La mostra constitueix un recorregut de 38 segles, a través de camins diversos que voregen pràcticament tots els racons del món i que abasten des del 1730 ANE (abans de la nostra era) fins als nostres dies.

Concretament, l’exposició és la història de tot un poble explicada a través de mil rutes que són físiques, socials, polítiques i conceptuals, el relat dels camins que ha anat construint el poble jueu al llarg dels temps, superant adversitats i reescrivint-se a base d’experiències compartides i d’una memòria comuna, fonamental, definidora i identitària, segons informa l’Ajuntament de Girona.

La mostra neix d’una idea original de l’Associació Europea per a la Preservació i Promoció de la Cultura Jueva (AEPJ) i de la Biblioteca Nacional d’Israel (BNI). L’exposició es va produir en format digital en el marc de les Jornades Europees de la Cultura Jueva que se celebren cada any a tota Europa al setembre, i avui es materialitza al Museu d’Història dels Jueus amb un format i uns continguts que han estat adaptats pel Patronat Call de Girona.

L’adequació i implementació museogràfica han anat a càrrec de la dissenyadora Roser Bover, que ha posat una nota de llum i de color en un relat històric i geogràfic que forma part de l’imaginari col·lectiu del poble jueu des dels inicis.

Presidència del Patronat

L’Associació Europea per a la Preservació i Promoció de la Cultura Jueva (AEPJ) és una associació europea formada per 23 entitats associades que comparteixen la missió de preservar i promoure la cultura i el patrimoni jueu al continent europeu. Aquests objectius, motor de la institució, s’assoleixen a través del desenvolupament de dos grans projectes: la Jornada Europea de la Cultura Jueva i la Ruta Europea del Patrimoni Jueu, declarada Gran Itinerari Cultural pel Consell d’Europa. Des de fa 5 anys, la presidència de l’AEPJ recau en el Patronat Call de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona