Llibres

Calonge rep 130 projectes per instal·lar en 15 locals buits llibreries i editorials

Mig centenar de persones s’han inscrit a la jornada de locals oberts, per conèixer els espais disponibles, que ha tingut lloc entre divendres i dissabte

La campanya Calonge, poble de llibres, impulsada per l’Ajuntament perquè locals actualment buits del nucli històric del municipi siguin llogats per llibreries, editorials i altres empreses vinculades al món del llibre –entre els candidats, hi ha una empresa de gravació d’audiollibres–, està sent un èxit “espectacular”, com diu Norbert Botella, regidor de Cultura, Ensenyament i Medi Ambient. Les xifres ho demostren: dels set locals inicials ara ja s’ha passat a quinze i, encara més important, s’han rebut 210 peticions d’informació, de les quals han sorgit 130 projectes en ferm que aspiren a instal·lar-se en un dels locals d’aquest “pol cultural” que segueix l’exemple de les anomenades booktowns o ciutats del llibre que es poden trobar a diferents països europeus. Segons Botella, a final d’aquest mes una comissió decidirà quins projectes s’adapten més als requeriments de la campanya, tenint també molt en compte la viabilitat econòmica, i és possible que alguns dels nous negocis ja obrin les seves portes aquesta tardor.

Aquest cap de setmana han tingut dues jornades de locals oberts perquè els aspirants puguin conèixer els espais disponibles. Hi han participat 56 inscrits, alguns acompanyats, de manera que una vuitantena de persones van estar voltant divendres i dissabte pels locals, amb un “pack de benvinguda” elaborat per l’Ajuntament, amb un plànol del nucli històric que mostrava la situació dels immobles, i informació complementària sobre els seus propietaris, els preus dels lloguers, les seves dimensions, els seus antics usos, etc. També s’informava els potencials llogaters dels ajuts, subvencions i bonificacions que s’ofereixen per posar en marxa aquests negocis, que han de servir per revitalitzar econòmicament el nucli antic de Calonge , amb una previsió d’assistència de 150.000 persones el primer any.

Contra la uniformització

“La idea és que, igual com Valls s’associa al calçot, Calonge s’acabi associant al llibre. Volem lluitar contra la uniformització horrorosa del comerç a la Costa Brava i arreu del món. La cultura ha de ser rendible i, a més, si no invertim en cultura, com a societat estem morts. Per això hi creiem molt, en aquest projecte”, explica el regidor amb entusiasme. Botella ja parla del futur barri de les Lletres, al voltant de la cruïlla en què es troben quatre carrers de noms molt significatius: Anselm Clavé, Àngel Guimerà, Mossèn Cinto Verdaguer i Cervantes. Parlant d’autors més actuals, la previsió és que cada nova llibreria o editorial instal·lada a Calonge sigui apadrinada per un escriptor o escriptora. Ja estan confirmats Eduardo Mendoza i Maria Mercè Roca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona