Música

Un festival a 33 pobles pirinencs

El Festival de Música Antiga dels Pirineus oferirà un total de 48 concerts, del 2 de juliol al 22 d’agost

Fa deu anys que se celebra i ja s’ha convertit en el festival de música antiga més extens de tot Europa. El FeMAP , el Festival de Música Antiga dels Pirineus celebra deu anys, i ho celebra enguany oferint un total de 48 concerts repartits per 33 municipis pirinencs d’Andorra, l’Estat francès i Catalunya, concretament a diversos municipis de la Cerdanya, l’Alt Urgell, el Berguedà, el Ripollès, el Solsonès, la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Noguera. Aquest any s’hi incorporen tres noves poblacions: Tiurana, la Vansa i Fórnols, i Isona i Conca Dellà.

Després de la cancel·lació que va afectar-lo l’any passat a causa de l’emergència sanitària, el FeMAP retorna amb el 90% dels concerts que hi havia previstos per l’any 2020 i que no es van poder dur a terme. Enguany es podrà gaudir de vint programes diferents amb la participació de més de 150 intèrprets de grups i solistes de renom.

L’espectacle inaugural, Officium Defunctorum Urgellensis, que tindrà lloc a la Seu d’Urgell, Pesillà de la Ribera i Puigcerdà el primer cap de setmana de juliol, és una producció pròpia del festival encarregada als musicòlegs Màrius Bernadó i Bernat Cabré, que han partit de la utilíssima feina que ha fet la Universitat de Lleida en matèria de recuperació patrimonial. De manera conjunta amb el director Josep Cabré, han estudiat diferents fonts litúrgiques procedents del bisbat d’Urgell i coetànies de l’obra de Joan Brudieu (1520-1591, cantor de la catedral de la Seu d’Urgell) per completar el repertori del concert juntament amb la seva Missa dels difunts.

Altres propostes destacades són Anaïs Oliveras & Ensemble la Clementina amb el concert Stabat Mater de Boccherini, que es podrà gaudir a Organyà, Cornellana (la Vansa i Fórnols) i Sort el segon cap de setmana de juliol, o el concert Concerto da Chesa que oferiran els polonesos Capella Cracoviensis.

El festival també té la voluntat d’apropar-se als col·lectius més vulnerables per mitjà del FeMAP Social, i per a aquesta edició oferirà dinou concerts i tres tallers per gaudir de la música més a fons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda