cultura

Gravats viscerals

El pintor gadità Manolo Sierra ha obert per primera vegada les portes del seu estudi de Sant Pere Pescador per mostrar una selecció dels seus treballs

El gravat li permet aprofundir en aspectes més viscerals, literals i expressius

Manolo Sierra (Cadis, 1973) fa un pas més per donar a conèixer la seva obra gràfica. Després de mostrar la seva pintura amb una exposició individual a la Sala Parés a començaments d'any que li ha atorgat més reconeixement, el pintor gadità instal·lat a Sant Pere Pescador (al carrer Narcís de Ciurana, 16 –El Molí–) ha decidit obrir les portes del seu estudi per exposar per primer cop una selecció de la seva obra. En total són 21 gravats i alguns dibuixos, que es poden veure fins al 14 d'agost, cada dia de les 19 h a les 22 h. Més endavant, del 14 d'agost al 14 de setembre també es faran visites concertades.

Pintor de dilatada experiència, des de fa tres anys s'ha endinsat en el món del gravat, mitjà d'expressió a través del qual pot aprofundir en aspectes “més viscerals, literals i expressius”, en paraules seves. Sota una parença clàssica, pren amb el gravat postures més arriscades i imaginatives en comparació al seu treball pictòric. L'autor reconeix sentir-se influït per les miniatures i relleus romànics, “aquells que van fer un ús convenient i rendible de la por”. El gravat titulat Esfumato n'és una bona mostra.

L'autor

Manolo Sierra ha exposat a diverses galeries, tant a nivell estatal com internacional (Bèlgica, Guatemala, Finlàndia, Emirats Àrabs) i ha estat seleccionat a alguns dels més prestigiosos premis d'art contemporani de l'Estat.La seva darrera exposició individual es va presentar a la Sala Parés de Barcelona del 14 de gener al 9 de febrer de 2010.

Actualment, la seva obra està exposada en tres col·lectives: la Fundació del Gravat de la Corunya, la sala d'exposicions del Teatre Calderón de Valladolid i l'Espai Volart de la Fundació Vila Casas de Barcelona. I des d'ara, al millor espai expositiu possible: el seu propi estudi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia