Llibres

Barcelona habilitarà 11 espais perimetrats i amb control d’accés amb 180 parades per Sant Jordi

La ciutat tindrà 490 parades davant dels establiments de llibreries i floristeries

Barcelona habilitarà per Sant Jordi 11 espais a la via pública, que gestionarà la Cambra del Llibre, perimetrats i amb control d’accés on hi haurà parades de llibres, roses i signatures dels autors: Passeig de Gràcia (entre Ronda Sant Pere i carrer Aragó), Passeig Lluís Companys, Jardinets de Gràcia, Plaça Reial, Plaça de Valdívia, Plaça de la Vila, Plaça de Sarrià, Jardins Centelles del Palau Macaya, Plaça Universitat, Plaça Orfila i Espai entre Rambla i carrers Pallars, Llacuna i Pujades. A Barcelona, hi haurà 490 parades davant dels establiments de llibreries i floristeries, i en els 11 espais perimetrats unes 180 parades de venda de llibres i roses amb 31 espais de signatures. La previsió de venda de roses anirà entre 3,5 i 4 milions.

Patrici Tixis, president de la Cambra del Llibre de Catalunya, ha remarcat que serà “un Sant Jordi ordenat i amb controls d’aforament. Serem molt escrupolosos perquè ningú prengui mal i esperem que sigui un èxit i sobre tot per reforçar les llibreries i les floristeries de proximitat i sobretot que veiem l’essencialitat del llibre en paper, que durant la pandèmia ha passat a ser fonamental per la salut emocional de tots”, ha afegit.

En aquest context, Marià Marín, secretari tècnic del Gremi de Llibreters, ha explicat que a Barcelona hi haurà 11 espais segurs en set districtes de la ciutat, en llocs “cèntrics, emblemàtics i dispersos” perquè així “la ciutat s’ompli de roses i de llibres sense concentracions”. Marín ha considerat que enguany hagués estat “una temeritat” anar a la Rambla.

En concret, les zones seran Passeig de Gràcia (entre Ronda Sant Pere i carrer Aragó), Passeig Lluís Companys, Jardinets de Gràcia, Plaça Reial, Plaça de Valdívia, Plaça de la Vila, Plaça de Sarrià, Jardins Centelles del Palau Macaya, Plaça Universitat, Plaça Orfila i Espai entre Rambla i carrers Pallars, Llacuna i Pujades.

Aquests 11 espais tindran un sentit únic i els espais estaran entre si molt separats i es diferenciaran els llocs de venda amb el de signatures d’autors. Aquesta espais tindran un aforament d’un 30% de capacitat. L’horari serà de nou del matí a les vuit del vespre, ha explicat Carme Ferrer, presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya. Aquests espais són recintes tancats físicament a l’aire lliure i així se’n podrà controlar l’accés, els fluxos d’accés amb mesures d’higiene i protecció.

Llibreries

Les parades davant de llibreries ja comencen el dimecres i aquesta és la primera acció de desconcentració, ha apuntat el secretari tècnic del Gremi de Llibreters. A Barcelona es preveu que ja aquest dimecres 90 establiments tindran parades davant de la seva botiga.

Tixis ha explicat que “cada any quan comença abril una setmana abans es nota que hi ha més ambient a les llibreries”. Ha apunta que si comparen aquests primers 15 dies del mes de abril amb el mateix període de l’any passat, les estadístiques salten per l’aire. “Tota comparació amb l’any passat és extraordinària i ens dona una pista que per aquest Sant Jordi, la nostra aspiració és arribar al 60% de les vendes que van fer fa dos anys”, ha assegurat.

Per altra banda, el Gremi ha habilitat un ‘minisite’ a la seva pàgina web on es podrà consultar el dia 23 el lloc i les hores de signatures dels llibres a Barcelona.

Municipis

El Procicat va aprovar els protocols específics per a la diada que han preparat la Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes per celebrar una festa “descentralitzada” a tot Catalunya d’acord amb la realitat de cada municipi. En aquest sentit, la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha remarcat la tasca feta pels municipis amb un pla que va als pobles que no arriben als 5.000 habitants i dels de més de 5.000 habitants i les grans ciutats i després les ciutats de Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona que tenen els seus propis plans.

Floristes

Des del Gremi, han creat una pàgina web per tractar d’evitar aglomeracions durant la Diada (www.somfloristes.com) . La previsió de vendes de roses per aquest Sant Jordi anirà entre 3,5 i 4 milions de flors. Els preus de les roses a les floristeries seran similars als anys anteriors.

Així mateix, els floristes han mostrat la seva “preocupació per la interpretació que fan alguns ajuntaments de Catalunya de les recomanacions que ha fet el Procicat per Sant Jordi”. Ha indicat que “en alguns municipis s’han donat permisos per posar parades a entitats i preocupa que en un dia amb tanta afluència no es respectin les mesures acordades que els professionals s’han compromès a seguir”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona