Cultura

Brasil celta

Carlos Núñez presenta avui al Sons del Món de Vilabertran el disc ‘Alborada do Brasil', que Robert Bellsolà portarà al cinema

El dia 11 de setembre, Núñez tocarà per primera vegada a la plaça de l'Obradoiro

El gaiter i flautista gallec Carlos Núñez presentarà aquesta nit el seu últim disc, Alborada do Brasil, a la plaça del Fort del monestir de Vilabertran, dins l'última jornada del festival Sons del Món en aquesta localitat. El concert començarà a 2/4 de 8 del vespre amb l'actuació del teloner, el cantant figuerenc Joanjo Bosk. Cap a les 8 està previst l'inici del concert de Carlos Núñez, que tocarà amb la mateixa banda que el va acompanyar l'estiu passat a Cap Roig. Un cop s'acabi el concert, començarà el sopar al veí hort del Prior, servit pel restaurant Amiel-Molins i amb un vi VRM07 de Vins de Taller (Siurana d'Empordà) seleccionat per Roger Viusà perquè combini bé amb la música de Núñez. El preu del concert és de 20 euros i el del sopar, de 15, amb les begudes no incloses.

Carlos Núñez arriba a Vilabertran després d'haver tocat aquesta setmana a Santiago de Compostel·la com a convidat de Jordi Savall. “A Jordi fa molts anys que el conec. Ja el vaig invitar perquè col·laborés en el meu primer disc, però em va dir que primer havia de trobar una cançó que l'enamorés i vaig trigar set anys a trobar-la. Era una cançó bretona que vam gravar a Sant Pere de Casserres i que ara hem trigat set anys més en tocar-la junts en directe. M'agrada molt Savall perquè, tot i ser un músic culte, toca com un autèntic músic tradicional, com si fos un dels Chieftains, i això és al màxim que pots aspirar”. El dia 11 de setembre, Núñez tornarà a Santiago per tocar per primera vegada a la plaça de l'Obradoiro, amb una orquestra simfònica, dins del Xacobeo. A Vilabertran, però, Núñez presentarà un disc que indaga en les arrels celtes de Brasil, transmeses pels portuguesos en una època en què Portugal tenia moltes més connexions culturals amb Galícia que no pas ara. “El disc ja ha sortit al Brasil i allà ha rebut molt bones crítiques. Remarquen que no és un disc que li demani res al Brasil, sinó que està fent un gran regal a la seva diversitat”. Per finals d'any, Núñez espera que estigui enllestit el documental del gironí Robert Bellsolà sobre la complexa gestació del seu disc brasiler.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Patrimoni

El Museu Castell de Peralada exposa a Madrid una mostra sobre la gènesi de la seva col·lecció

Peralada
lletres

Homenatgen Feliu Formosa en ocasió del seu proper 90è aniversari

barcelona
art

Els promotors del fallit Hermitage de Barcelona negocien ara amb Carmen Thyssen

barcelona
FIGUERES

El Festival de Jazz de Figueres torna després de dos anys amb una nova direcció

figueres
música

El FEMJazz! tornarà a tenir la Draga com a escenari principal en la 30a edició

banyoles
Cinema

Cate Blanchett rebrà un Premi Donostia al Festival de Sant Sebastià

Sant Sebastià
ÒPERA

La directora Emma Dante castiga el ‘bullying’ a ‘La cenerentola’ de Rossini

BARCELONA
cinema

Pablo La Parra Pérez, nou director de la Filmoteca de Catalunya

Barcelona

Nou programa d’arts per quan tanqui Can Maristany

SANT CUGAT DEL VALLÈS