Arts escèniques

La Quinzena, en 10

El festival de dansa metropolitana arriba a 10 municipis i programa en espais no convencionals per atraure nou públic i aportar un nou aparador als artistes

El festival es caracteritza per convidar tot tipus de dansa adreçada al gran públic

En la quarta edició, la Quinzena de dansa metropolitana ha sumat el desè municipi. Terrassa se suma a l’impuls de Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans. En la quarta edició, i després de salvar el que es va poder de l’any passat (en què la pandèmia va obligar a reprogramar des del primer cap de setmana), la Quinzena aposta per nous espais no convencionals en què els artistes s’adaptin a antigues fàbriques i que dialoguin amb espectadors de nova fornada. També s’amplien les accions (fins a 240 activitats de 90 companyies diferents entre tallers, actuacions i xerrades) i s’ofereix un bon grapat de propostes gratuïtes. Enguany, la participació és majoritàriament autòctona i es convida tot tipus de dansa, del flamenc a la contemporània, i incloent també propostes per a públic familiar.

Hi haurà poca presència internacional per mirar d’evitar possibles contratemps arran de les condicions sanitàries, però destaca el retorn de Wim Vandekeybus al Mercat de les Flors (Traces) o una peça que apel·la a ballar tot tipus de cossos (Graces, de Silvia Gribaudi Performing Arts).

Quant a coproduccions, destaquen dos projectes. Per una banda, Filatures, que es realitzarà en espais no convencionals dels 10 municipis. D’una selecció superior al centenar de companyies, s’han triat 9 peces breus que hauran d’habitar els espais. Un exemple és que la inauguració (el proper 5 de març) encadenarà un fragment de Juan Carlos Lérida (Máquinas sagradas), amb un moviment d’Andrea Jiménez (Luaº) al recinte del Mnactec, a Terrassa. D’altra banda, es recupera la coproducció prevista l’any passat, Eufòria, de la companyia Sacude. Es representarà als 10 municipis, també, i promet espectacularitat i sorpresa al públic.

Entre els noms propis, es comprova l’eclecticisme amb peces de Sol Picó (Animal de séquia); Migquel Barcelona (Roges), Lali Ayguadé (Hidden), Juan Carlos Lérida (Liturgia de las horas); Amat+Veronal+ CaboSanRoque (RRR), Ballet de Lorraine (programa Cunningham); Humanhood (Sphera), PocketBallet BCN (Set de Ballet), Solistas del Ballet de Cristina Hoyos (Lo flamenco), o Jon Maya, Cesc Gelabert i Andrés Marín (Soliloquios). La clausura a l’Hospitalet (20 de març) alternarà produccions professionals amb altres de les escoles del municipi a l’entorn dels jardins de Can Sumarro.

La Quinzena ha evitat aquest any programar l’espectacle itinerant pel metro a causa de la Covid. Tot i així, es continua identificant com el festival en què es poden fer tot els desplaçaments en transport públic (principalment en metro).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona