Arts escèniques

Sergi Belbel s’estrena al Versus Glòries

Sergi Belbel, l’autor de Després de la pluja (un títol que figura en el selecte repertori de la Comédie Française) i que va ser director artístic del TNC (2006-2013), debuta al Versus Glòries amb un text escrit amb Roc Esquius i una direcció d’un històric d’Els Joglars, Lluís Elias. Angle mort narra la crisi en una petita empresa que ha d’acomiadar un dels seus treballadors. L’obra s’estrena avui i estarà en cartell fins al 21 de febrer.

L’ex-Joglars Lluís Elias dirigeix una comèdia que necessita la precisió per fer creïble l’aventura. I és que l’angle mort del títol fa referència a les converses paral·leles que hi ha a la sala d’espera, mentre el director va rebent els companys de feina. En aquesta comèdia, el públic no es pot avançar al que sabrà algun dels personatges, tot i que sí que podrà veure com gesticulen a l’esquena del director els membres de l’empresa. No serà fins a la segona part quan s’anirà coneixent quines paraules porta implícit el moviment de la primera part. La sensació d’espais ignorats (d’angle mort) es reprodueix en una il·luminació que no permet que una ombra del despatx taqui la zona de la sala d’espera. Un treball rigorós i excessiu que ajuda a construir un mur virtual entre els dos espais que parteix l’escenari en diagonal.

La producció d’Apunta Teatre (que gestiona la sala) reuneix Berta Bahr, Ramon Godino, Alberto Lozano i Rafaela Rivas en el repartiment. A Angle mort hi ha una crisi latent i cal fer reestructuració laboral en una empresa de pocs treballadors i de la qual mai s’arriba a saber què produeix. L’assaig del moviment, de quatre actors sempre presents a escena i que es vegi bé des de les dues grades, ha estat molt exigent.

No és el primer cop que Belbel s’involucra en una sala petita de Barcelona: ja va dirigir Sàpiens, de Roc Esquius, a la Flyhard (2018). L’autor i director de la reposició d’El mètode Grönholm ha decidit compartir el seu coneixement a través d’un taller anomenat Laboratori Peripècies a la Sala Beckett. És en aquest espai de creació on van coincidir Esquius i Rafaela Rivas. La Versus Glòries ja ha presentat altres peces escrites per Esquius, com ara Likes, de Dara Teatre,i Eli.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona