Llibres

Festival literari per televisió i en directe

Les organitzadores de la 9a edició del festival de novel·la negra en català Tiana Negra, que tindrà lloc el 22 de gener al vespre i el dissabte 23 tot el dia a la localitat del Maresme, s’han pogut adaptar a les mesures fent un festival sense públic presencial. “Tiana Negra serà un programa de televisió en directe”, va definir l’alcaldessa de Tiana, Marta Martorell.

Els actes es faran a la sala Albéniz, com sempre, però aquest cop en streaming. Els participants respectaran totes les mesures pertinents. “La Covid-19 ens ha plantejat un repte i superar-lo afavorirà que més públic pugui assistir als actes en directe i, a més, que quedi enregistrat per a la posteritat”, va explicar Martorell.

Anna Maria Villalonga, comissària del festival, va agrair el suport de l’alcaldessa de Tiana, de la regidora de Cultura, Marta Guàrdia, i de “tots els tècnics de l’Ajuntament que han fet i faran molta i bona feina pel festival”.

Una de les xerrades destacades serà la que tindrà lloc el 22 a les 19.30 h, El ‘true crime’ des de primera línia, a càrrec de dos coneguts periodistes de successos d’aquest diari, Tura Soler –flamant guanyadora del 7è premi Josep Maria Planes pel treball d’investigació periodística sobre El misteri de Susqueda– i el tot just prejubilat Jordi Grau. “Dos periodistes que han viscut la crònica negra més bèstia d’aquest país en primera línia”, va dir Villalonga.

També divendres es lliurarà el 8è premi Memorial Agustí Vehí, Vila de Tiana. “Com que l’any passat va quedar desert, aquesta edició hem rebut fins a 36 originals i el guanyador té molta qualitat i ha convençut el jurat de manera unànime”, va avançar la comissària.

Altres taules destacades inclouran la presència d’autors, en viu o per via telemàtica, com ara Margarida Aritzeta, Salvador Balcells, Silvestre Vilaplana, Quico Vilaró, Marta Alòs, Pius Fransoy..., els editors Àlex Martín, Ilya Pérdigo, Marc Moreno i Francisco Castro, i els traductors Albert Pejó i Maria Llopis. També hi haurà una xerrada sobre Patricia Highsmith a càrrec de Villalonga i una sobre John LeCarré a càrrec de Jordi Fernando. “Em fa il·lusió que hi hagi cinc autors debutants, i això sempre és un bon senyal”, va declarar Villalonga, que, en canvi, va lamentar que “no hi haurà llibres dedicats pels autors per evitar possibles riscos”.

El programa detallat es pot consultar a http://tiananegra.blogspot.com/.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona