Cinema

Els crítics trien ‘Martin Eden’ com el millor film

El Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona ha escollit la producció italiana Martin Eden, adaptació lliure de Pietro Marcello d’una novel·la de Jack London, com la millor pel·lícula estrenada a les sales de cinema gironines en aquest any tan atípic. Martin Eden, premiat amb la copa Volpi al millor actor per a Luca Marinelli, ha rebut 37 punts, enfront dels 33 que els crítics han concedit a Under the skin, del britànic Jonathan Glazer, que queda en segon lloc en les preferències dels experts. Entre les cinc pel·lícules que han obtingut més vots, n’hi ha dues de producció catalana: el debut de Núria Giménez amb My mexican Bretzel (tercera, amb 22 punts), i Josep (cinquena, amb 17), l’elogiada cinta d’animació sobre el dibuixant Josep Bartolí i el seu pas pel camp de concentració d’Argelers. Vitalina Varela, del portuguès Pedro Costa, ha quedat quarta, amb 21 vots.

La llista dels deu millors films de l’any es completa amb Un blanco blanco día, de Hlynur Palmason; Tenet, de Christopher Nolan; Ema, de Pablo Larraín; Regreso a Hope Gap, de William Nicholson, i Nunca, casi nunca, a veces, siempre, d’Eliza Hittman. Amb la 30a edició de la seva tradicional votació, els crítics gironins han volgut reivindicar les sales de cinema, fins i tot en temps difícils, com la millor opció enfront de l’auge de les plataformes digitals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda