Cinema

Recuperar sensacions

Steven Spielberg, Daniel Craig, Frances McDormand i Tom Cruise són alguns dels reclams per fer tornar el públic a uns cinemes molt tocats per la Covid-19

El 2019 va ser l’any amb més espectadors als cinemes estatals en tota la dècada. Un dels efectes de la pandèmia de Covid-19 ha estat buidar les sales de cinema, i ja és hora de recuperar la dinàmica positiva prèvia i tornar a omplir-les, sempre que la vacuna, la prudència i les normes de seguretat ho permetin. Ara toca recuperar la vella sensació de veure pel·lícules en pantalla gran, algunes de les quals s’han ajornat pel coronavirus. Hollywood estrena pel·lícules del 2020 i el 2021 i amenaça d’ocupar la majoria de sales. Esperem que no sigui en detriment del cinema català, espanyol i europeu. Hem seleccionat algunes de les pel·lícules que s’estrenaran el 2021.

‘Sin tiempo para morir’

Com a gran producció anunciada per al 2020 i ajornada, el nou James Bond simbolitza el retorn de l’espectacle cinematogràfic a les sales, el pròxim 2 d’abril. Rami Malek, Ralph Fiennes, Léa Seydoux i Ana de Armas acompanyen Daniel Craig en la seva última interpretació del cèlebre espia. La dirigeix Cary Joji Fukunaga, creador de True detective.

‘West Side story’

Després de Ready player one (2018), Steven Spielberg s’ha atrevit amb el seu primer musical, una adaptació del clàssic del 1957 que ja van portar al cinema Robert Wise i Jerome Robbins el 1961. El virtuosisme del cineasta s’alia amb un grapat de joves actors (Rachel Zegler, Ansel Elgort, Ariana DeBose...) en un film acabat fa un any que s’estrenarà el 10 de desembre.

‘Dune’

La llegada, Blade Runner i, ara, Dune, nova versió de la novel·la de Frank Herbert que ja va adaptar Lynch. El canadenc Denis Villeneuve confirma la seva predilecció per la ciència-ficció amb aquesta història rodada amb un elenc espectacular: Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Javier Bardem, Zendaya... S’estrena l’1 d’octubre.

‘Nomadland’

Frances McDormand torna a protagonitzar una pel·lícula que sona amb força per als Oscar, que es retarden fins al 25 d’abril. El 19 de febrer s’estrenarà Nomadland, un neowestern de la directora nord-americana d’origen xinès Chloé Zhao, que ha guanyat el Lleó d’Or de Venècia i un munt de premis més. McDormand hi interpreta una dona que ho ha perdut tot en la crisi i emprèn un viatge cap a l’Oest amb la seva furgoneta.

‘El ventre del mar’

Vint anys després de rodar a Mallorca El mar, Agustí Villaronga (Pa negre, Incerta glòria) torna a la seva terra i a la literatura en aquesta adaptació un capítol de la novel·la d’Alessandro Baricco Oceano mare. Roger Casamajor i l’actor negre Oskar Kapoya protagonitzen la història, basada en fets reals. El projecte havia de ser una obra de teatre i, a causa del confinament, ha esdevingut un film ambientat al món del teatre.

‘El buen patrón’

Tercera col·laboració de Fernando León de Aranoa, després de Los lunes al sol i Loving Pablo, una comèdia àcida que s’ha rodat en part a Barcelona amb producció de Mediapro. L’actor encarna l’encarregat d’una fàbrica que ha de rebre les autoritats i aspira a guanyar un premi d’excel·lència, però a qui tot se li gira en contra.

‘Viuda Negra’

Scarlett Johansson estrena el 7 de maig pel·lícula protagonitzada pel seu personatge dels Avengers de Marvel, Viuda Negra, i és l’abanderada d’un grapat de superherois que ajudaran a animar la temporada: Viuda negra, Venom, El Escuadrón Suicida, Spider-Man...

Top Gun: Maverick

Tom Cruise també pot tenir un paper important per animar la cartellera. El 2 de juliol estrena Top Gun: Maverick, seqüela, 35 anys després, del seu gran èxit en el paper d’un pilot militar. El 9 de novembre estrenarà Mission: Impossible 7, nou film d’una de les poques sagues que connecten amb el gran públic i la crítica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda