cultura

La 18a Schubertíada manté el nombre i la qualitat de concerts

La programació d'aquesta edició conté més «lieder» que mai

«Aquesta és sens dubte una de les millors programacions que hem tingut mai.» Així de satisfeta es va mostrar ahir Maria Garriga, presidenta de Joventuts Musicals de Figueres –càrrec que ocupa des de fa quatre mesos– durant la presentació de la programació de la Schubertíada a Vilabertran 2010, que aquest any celebra la 18a edició. D'aquesta manera, i sense que els hagi afectat gaire la crisi –pal·liada «gràcies a la col·laboració del patrocini extern»–, es mantenen el nombre de concerts i la qualitat de la programació, amb més lieder que mai.

Al conjunt romànic de Santa Maria de Vilabertran (Alt Empordà), doncs, es podran escoltar vuit concerts de la programació general, cinc dels quals són de lied amb artistes de primera categoria de nivell europeu, com són Matthias Goerne, Christoph Prégardien, Angelika Kirschlager, Juliane Banse i Mojca Erdmann. Pel que fa a aquesta darrera, jove soprano que gaudeix d'una carrera fulgurant i plenament consolidada, actuarà per primera vegada en el festival en un concert que ha aixecat força expectació.

La veu, però, també serà present en el concert que oferirà la soprano Susanna Puig, la qual acompanyada pel Jess Trio Wien interpretarà l'arranjament que el compositor Salvador Pueyo ha realitzat d'El cant dels ocells. Quant a la part instrumental, destaca el recital que oferirà el pianista Sebastian Knauer, que també visita per primera vegada el festival, i el Quartet Casals, acompanyat en aquesta ocasió del violoncel·lista Eckhard Runge.

Dins els tres Concerts Debut, el públic podrà descobrir joves promeses catalanes com ara la soprano Pilar Vázquez, la pianista Katia Michel i el duet de flauta i piano de Laia Bobi i Paul Perera.

Concert extraordinari

Per la seva banda, el 10 de setembre tindrà lloc al Teatre El Jardí de Figueres el concert extraordinari que clourà el festival, amb l'orquestra de cambra de la Schubertíada, acompanyada pel Lieder Càmera, sota la direcció de Jonathan Webb.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cinema

DocsBarcelona, documentals que destrueixen els estereotips

barcelona
cinema

Una nova generació de simis regna al planeta Terra

Barcelona
Patricia López Arnaiz
Actriu

“Deixar les víctimes soles és una forma d’agressió”

Barcelona
Mireia Freixa
Historiadora de l’art

“El patrimoni només es preservarà si la gent se l’estima”

Terrassa

Isabel Vila, la primera sindicalista i pionera de l’educació femenina

Girona
Crítica

L’encís de Bulle Ogier

Fenosa, l’escultor de la natura

El Vendrell
cinema - comèdia

Tres generacions de dones unides per la tragèdia

cinema - Animació

Viatge d’una nena xinesa amb parada a Berlín