Patrimoni

Quart remodelarà el Museu de la Terrissa

A punt de fer deu anys, tancarà uns mesos i reobrirà més enfocat al turisme

Els efectes de la crisi ja es comencen a notar a les arques municipals i una de les primeres víctimes a l’Ajuntament de Quart ha estat el Museu de la Terrissa, que es tancarà durant un temps, a partir del 13 de desembre, per reobrir-lo l’any vinent sota un nou concepte més enllà del museístic i encarar-lo com a servei per a la dinamització econòmica i atracció de visitants al municipi, com ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Transparència i Identitat Cultural, Jordi Batlle.

La decisió, que s’inscriu en el marc de reestructuració de personal que afectarà diverses àrees, i no només aquesta en concret –i que ha suposat la rescissió del contracte amb l’actual director, Joan Vicens Tarré–, com remarca l’edil, comportarà un temps a partir del qual el consistori vol plantejar-se un nou ús a l’espai, que disposarà d’una nova figura perquè impulsi el canvi i per això convocarà en el primer trimestre de l’any que ve una nova plaça pública no només enfocada a la gestió del museu i a la promoció de la tradició de la ceràmica del poble.

“En cap cas volem tancar el museu, sinó dotar l’equipament d’una visió més integral i multidisciplinària, per millorar-ne les ràtios d’ús”, subratlla. Amb aquest objectiu, el regidor assenyala que es plantegen ampliar els dies d’obertura –ara només es podia visitar els caps de setmana– i oferir més activitats de les que un centre cívic i cultural oferiria, com ara presentacions de llibres i conferències. “Volem gestionar-ho de manera diferent, per exemple promoure que el visitant de Quart que vingui en bicicleta o a peu per la via verda es quedi a visitar el museu i a dinar o fer l’entrepà als diferents restaurants i bars del municipi.”

Per la seva banda, dolgut per una decisió que “no s’esperava”, l’actual director del museu diu que l’ha agafat de sorpresa després de deu anys dedicat a gestionar aquest equipament cultural.

Més que un museu

“No és un museu només, hi fem moltes activitats escolars, que en són l’essència, ja que la feina és reivindicar aquest patrimoni al voltant de la terrissa que tenim a Quart. Crec que es tracta d’una decisió dràstica i que afecta el sector més dèbil, com és la cultura. Si haguessis de decidir què tancar, si una biblioteca, la piscina municipal, el pavelló d’esports o un museu, què creus que és el menys popular? Doncs aquí ho tens”, declara Joan Vicens Tarré, que també és l’actual director de l’Associació de Museòlegs de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda