Música

‘Concierto de Aranjuez’, en línia

El Palau de la Música Catalana serà escenari avui al vespre (20:40 h) del Concierto de Aranjuez de Joaquín Rodrigo, coincidint amb el 80è aniversari de la seva estrena mundial a la sala modernista, el 9 de novembre del 1940. El concert tindrà lloc a porta tancada per culpa de la Covid-19, però es podrà seguir en directe i de manera gratuïta a través de l’espai Palau Digital.

El concert, filmat amb sis càmeres, serà protagonitzat pel guitarrista canari Luis Alejandro García Pérez, guanyador del premi El Primer Palau 2019, que actuarà al costat de l’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Xavier Puig. Segons explicava ahir García Pérez, “el més complex per a un guitarrista és aportar alguna cosa a l’obra i no limitar-se a fer-ne una execució acadèmica”.

L’estrena del Concierto de Aranjuez va suposar un abans i un després en la relació de la guitarra amb l’orquestra i va animar altres compositors a seguir el mateix camí. L’estrena al Palau va anar a càrrec del guitarrista Regino Sainz de la Maza, amb l’Orquestra Filharmònica dirigida per César Mendoza Lasalle. Avui, abans del Concierto de Aranjuez, s’oferirà la Suite Platero y yo, d’Eduardo Sainz de la Maza, i es farà el lliurament, a les 20 h, dels premis de l’edició 2020 d’El Primer Palau, també a través de Palau Digital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda