Música

La sorpresa és l’al·licient d’una nova edició dels 9 Concerts a cegues

La segona edició del festival portarà la música de proximitat a sis indrets singulars de Girona, entre el 7 de novembre i el 12 de desembre

Va ser un èxit l’any passat i malgrat els condicionants de la pandèmia, aquesta tardor tornaran els Concerts a cegues. I com avancen els seus organitzadors, amb més força, més concerts i més espais. Després de l’èxit de la primera edició, que va aconseguir una ocupació del 85% i va penjar el cartell de sold out en cinc dels set concerts, per aquesta edició el festival, que, organitzada per La Tornada , fa un pas més i, malgrat la complicada situació actual proposa nou concerts en sis espais diferents de la ciutat.

La fórmula del festival es manté intacta: continuarà apostant per concerts sorpresa, en què el públic no coneixerà l’artista a qui va a escoltar fins al mateix moment de l’actuació. A més, tots els concerts quedaran limitats a poques desenes de persones i buscaran crear una relació molt més horitzontal entre músics i públic.

“Amb els Concerts a cegues volem trencar les regles dels concerts a l’ús, volem que el públic entri al joc i s’atreveixi a descobrir noves propostes musicals i també teixir una relació molt més directa i intensa entre músics i públic”, va explicar en la presentació Pau Planas, un dels responsables de La Tornada, l’empresa organitzadora del festival. Per això tots els concerts –excepte el de la terrassa del Museu d’Història– seran sense equip de so ni escenari.

En aquesta edició, el festival passarà per sis escenaris singulars de la ciutat de Girona com ho són el claustre de Sant Pere de Galligants, la terrassa del Museu d’Història, els Banys Àrabs, la Capella de Sant Jaume, la Fundació Valvi i el Foment, amb doble sessió en els casos en què l’aforament sigui més reduït.

Pel que fa al cartell, malgrat no poder desvelar-ne els noms, sí que s’han detallat alguns dels elements vertebradors de la programació: “Els Concerts a cegues neixen per servir d’aparador a propostes emergents, amb especial atenció aquelles que sorgeixen a comarques gironines, però el públic també s’endurà algunes sorpreses inesperades”. El festival arrencarà el dissabte 7 de novembre i s’allargarà durant cinc dissabtes més, fins al 12 de desembre. Les entrades són al preu de 10 euros.

LA XIFRA

6
localitzacions singulars de Girona ciutat acolliran els 9 programats a la segona edició de Concerts a Cegues

LA DATA

7-11-2020
Tindrà lloc el primer concert, concretament al claustre del monestir de Sant Pere de Galligants


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona