Patrimoni

Un centre per a Gaudí

Tindrà la seu a la Sagrada Família i disposarà d’una base de dades en línia

La Facultat Antoni Gaudí (Ateneu Universitari Sant Pacià) i la Fundació del Temple Expiatori de la Basílica de la Sagrada Família han acordat crear el Centre d’Estudis Antoni Gaudí, amb seu a la Sagrada Família, per impulsar la recerca i la difusió al voltant de l’obra de l’arquitecte i els seus col·laboradors. Les activitats de la nova entitat, que rep el suport de la Santa Seu a través de la Congregació per a l’Educació Catòlica, inclouran l’organització de congressos, simposis i cursos. A més, crearà un banc de dades en línia, obert als estudiosos i investigadors, que inclourà tota la documentació existent sobre l’arquitecte i els seus col·laboradors, tant escrita (documents, epistolari, plànols, dibuixos) com plàstica (maquetes, models, materials i objectes d’altres tipus).

El Centre d’Estudis Gaudí disposarà de locals habilitats degudament per al treball dels investigadors i per a les sessions acadèmiques, a més d’una biblioteca especialitzada, una hemeroteca, una fonoteca i un arxiu fotogràfic i d’il·lustracions. Els impulsors del centre valoren la importància de reunir tot aquest material, “en vista de l’actual dispersió de documents diversos relatius a Gaudí i als seus col·laboradors, cosa que dificulta greument el treball dels investigadors”. Les línies de recerca abraçaran des del simbolisme gaudinià (de la teologia, la Bíblia, la litúrgia, la natura, la història, les tradicions populars, el teatre, la música o la mitologia), fins a l’arquitectura en sentit ampli (disseny i geometria, so i llum, materials, organització del treball) i el context històric, polític i cultural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona