Llibres

Carlemany per a Soro

En la roda de premsa de presentació de Misteris de la boira, guanyadora del premi Carlemany per al Foment de la Lectura publicat per Columna, Selena Soro va explicar que fa cinc anys va decidir tornar-se a llegir tots els llibres que l’havien emocionat. Es va definir com a membre de la Generació Harry Potter, però també seguidora de Philip Pullman i Michael Ende. Disposada a revelar els entrellats de la construcció del llibre, Soro va revelar que l’origen de la història cal buscar-lo en l’institut de Sort a què anava i on la professora de castellà Rosa Espot, quan tenia dotze anys, li va demanar que escrivís un conte que va titular Un mar de niebla. El resultat final ha estat Misteris de la boira, una història sobre l’amor universal, que funciona com a distopia. Com a filla de dues mares, Soro sempre va trobar a faltar personatges gais o lesbianes als llibres que tant li agradaven. Així que quan es va posar a escriure la novel·la va decidir que crearia un món on estava prohibit estimar. “Què hi pot haver millor per donar valor a alguna cosa que prendre-la a tothom?”, es pregunten des de l’editorial.

Una de les tesis de la novel·la és si les persones que estimen esdevenen immorals i han de ser “curades”. Per crear el sistema de repressió del llibre, Selena Soro no ha amagat que s’ha inspirat “en el franquisme, on es parlava contínuament d’immoralitat i hi havia fins i tot la ley de vagos y maleantes. La novel·la, plena d’al·licients, tindrà recorregut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona