Música

Una nova teràpia

Ferran Massegú, cantant i compositor de Teràpia de Shock, reapareix amb Massa, un ‘power trio’ influït per l’adrenalina d’Arctic Monkeys i Green Day

Ara fa nou anys era pràcticament impossible viure a Catalunya i no sentir, en alguna banda, Teràpia de Shock, un grup de les Preses, a la Garrotxa, que s’havia fundat cinc anys abans, cantar Sense tu. La cançó, feta per dos components del grup quan tenien setze anys, havia estat escollida com a banda sonora de la sèrie Polseres vermelles (superant, cosa inaudita fins aleshores en un grup en llengua catalana, el milió de reproduccions a Youtube) i Teràpia de Shock, de la nit al dia, s’havia convertit en un rotund fenomen per a adolescents. La banda, però, es va dissoldre l’any 2016 sense aparents mals rotllos i, ara, després d’haver tingut l’oportunitat de “tocar amb altres músics i conèixer altres estils”, qui en va ser el líder, Ferran Massegú, reapareix amb Massa, un trio compartit amb Nil Bribian (bateria) i Esteve Martínez (baixista), excompanys d’estudis musicals, que, fa només uns dies, es va estrenar amb un disc homònim publicat per RGB Suports. “Tot el que sé ho vaig aprendre aleshores”, confessa Massegú en recordar, “amb una mica de nostàlgia”, els seus anys al capdavant de Teràpia de Shock. “Van ser deu anys, cinc discos, una pila de concerts... Tota la meva experiència com a músic prové d’allà.”

Massa , però, és un reflex viu del present i no del passat, amb l’electrònica i el funky incrustant-se en algunes cançons i una adrenalina pròpia de bandes com, per exemple Green Day, Arctic Monkeys, Biffy Clyro i Two Door Cinema Club. “Més que canviar de gustos, els hem ampliat. Com tothom, no soc el mateix que fa deu, cinc o dos anys, i això es tradueix en una evolució quant a lletres i estils”, apunta Massegú.

Amb un videoclip, Salta, que es va enregistrar poques hores després que finalitzés l’estat d’alarma, Massa es preparen, ara, per presentar el seu debut el dia 18 en el Mercat de Música Viva de Vic i el dia 26 a La Mirona (Salt), amb alguna que altra cançó de Teràpia de Shock en el repertori. “Es fa estrany, amb la música que fem, tocar davant de gent asseguda, però ens hi adaptarem –assegura Massegú–. Presentar el nostre primer disc en aquestes condicions no és l’escenari que havíem previst, però cal llançar-se a la piscina. Som molts els que, en aquesta situació, publiquem nous discos i fem concerts en condicions que no són, ni de lluny, les que voldríem, i crec que toca valorar-ho.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Josep Maria Sebastian: “Tots els crims són de proximitat... per a algú segur”

campdevànol
música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA