Música

La guitarrista gironina Meritxell Pubill dedica el seu segon disc al barroc

Filla del també guitarrista Joan Pubill, antic professor del Conservatori de Girona, va publicar el seu primer disc ara fa dos anys i en prepara un altre

La guitarrista gironina Meritxell Pubill Otalora ha publicat els seu segon disc, dedicat a la música barroca –Guitar Plays Baroque Music, és el seu títol– concretament amb obres de Gaspar Sanz, Johann Sebastian Bach i Fernando Ferrandiere. Filla del també guitarrista Joan Pubill Puig, que durant molts anys va ser professor del Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona –“Actualment, continua sent el meu millor professor”, diu ella, que va començar a tocar als 7 anys–, Meritxell Pubill va debutar ara fa dos anys amb el disc Guitarra clàssica. Del barroc fins al segle XX, plantejat com “un recorregut de la meva història com a guitarrista, amb obres des de grau mitjà fins a superior”. Tots dos CD es poden adquirir, per 10 euros cadascun, al web de l’editorial de música catalana www.ficta.cat .

“Des de sempre he tingut una especial connexió amb la música barroca. Se la defineix com la música dels sentiments i de les emocions, que mitjançant els seus contrastos vol commoure l’oient”, explica Pubill sobre aquest nou projecte. El nou disc, gravat com el primer als estudis 44.1 d’Aiguaviva, s’obre amb la Suite espanyola de l’aragonès Gaspar Sanz (1640-1710), per començar amb una música “una mica més dansarina i alegre”, abans de passar a Bach, compositor del qual es declara una fan absoluta. De Bach, interpreta Sarabande et Double BWV 1002, les suites de violoncel 3 i 5, i Prelude et Fugue BWV 998. El disc acaba amb l’obra Contradanza de los Currutacos, de Fernando Ferrandiere (1740-1816), que Pubill ha dedicat als sanitaris que lluiten contra la Covid-19. “És una dansa que espero que serveixi per animar-los”, diu aquesta amant del ballet i la dansa contemporània, que durant el confinament va difondre una primera versió d’aquesta peça a través de Youtube , on també hi ha una cançó de bressol que ha gravat per donar consol a les víctimes de la pandèmia i que formarà part del seu tercer disc, ja en preparació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona