Cinema

El cinema Truffaut reobrirà el 12 de juny, tres mesos després

Serà de les primeres sales actives a Catalunya i a tot l’Estat després de la pandèmia

Aquest divendres el Cinema Montgrí de Torroella reprendrà les seves projeccions de cap de setmana

El cinema Truffaut reobrirà les portes el 12 de juny amb Encadenados, d’Alfred Hitchcock, i la reestrena de La verdad, d’Hirokazu Koreeda, i es convertirà així en una de les primeres sales de Catalunya i de tot l’Estat a reprendre l’activitat després de la crisi del coronavirus: hauran passat exactament tres mesos des del tancament.

Es preveu que molts cinemes obriran el 26 de juny i diverses distribuïdores han confirmat estrenes per a aquesta data, però el Truffaut, gestionat pel Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona, ha decidit reprendre abans la programació diària. Francesc Vilallonga, membre de l’equip de gestió de la sala, explica que són dels primers a obrir per la seva “filosofia de cinema públic. “En un moment en què s’ha reduït tant el consum cultural, pensem que no hem d’esperar, quan abans es reactivi la cultura, millor”, afirma. Reobrir la sala de Girona el 12 de juny “no respon a una lògica comercial, tenim una responsabilitat com a cinema públic i a la llarga beneficiem el cinema privat”. Reobriran, això sí, seguint estrictament les mesures obligatòries decretades per les autoritats sanitàries. Girona es troba en fase 2 de desconfinament i això obligarà a obrir amb una capacitat màxima del 30% i amb totes les butaques hàbils senyalitzades, fer servir mascareta, espaiar les sessions per permetre la neteja i evitar aglomeracions de gent, oferir accés directe a sala sense passar per espais comuns, fomentar la compra d’entrades en línia... El 15 de juny és previst que Girona entri a la fase 3 i es podria habilitar el 50% de la capacitat, però de moment mantindran el 30%.

La programació s’inicia amb un Hitchcock i la reestrena de La verdad, que es projectava quan es van tancar els cinemes, el 12 de març. A partir del 19 de juny, el Truffaut reprendrà les estrenes amb el darrer film de Xavier Dolan, Matthias & Maxime.

Cinema a Torroella

Torroella de Montgrí s’avançarà a Girona amb la represa de l’activitat cinematogràfica: aquest divendres el Cinema Montgrí començarà a projectar el documental Pavarotti, que es podrà veure fins dilluns. “És la que teníem previst quan vam tancar el cinema i la farem ara”, explica Jordi Bellapart, president del Cineclub Torroellenc, que gestiona aquest cinema municipal, inaugurat el 1928. És un dels més antics de Catalunya, i l’ajuntament el va comprar el 1985. Cada dos divendres, fan sessions de cineclub en versió original. Els altres divendres també fan films en versió original, i de dissabte a dilluns fan pel·lícules d’estrena doblades, incloses sessions infantils. Jordi Bellapart no creu que obrin massa d’hora: “Són els altres que van enrere, en realitat ja podríem haver obert dilluns passat, però vam decidir començar el cap de setmana. Necessitàvem el cinema.” Ocuparan 100 butaques de les 420 que té el cinema, i aplicaran la resta de normes de seguretat decretades per les autoritats sanitàries. La resta de mes projectaran La llamada de lo salvaje, amb el Harrison Ford; Las golondrinas de Kabul (en la sessió de cineclub), The gentelmen. Los señores de la mafia i el dia de Sant Joan faran una sessió especial de Cinema Paradiso. “Ens hi sentim identificats, però amb alegria, perquè el cinema Paradiso desapareix i nosaltres guanyem la batalla, de moment.”

LA FRASE

Obrim per la nostra filosofia de cinema públic, en un moment que s’ha reduït tant el consum cultural
Francesc Vilallonga
Membre de l’equip de gestió


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA