Música

El festival Actitud de Vidreres presenta amb incertesa la seva 11a edició

Un total de 24 bandes hi actuaran entre el 16 i el 18 de juliol, si ho permet l’evolució de la crisi

Els joves de 18 a 21 anys tindran entrada gratuïta

L’Actitud de Vidreres, un dels festivals alternatius més importants del país, va presentar ahir a la tarda, a través de les xarxes socials, el cartell de la seva 11a edició, que si la Covid-19 ho permet tindrà lloc del 16 al 18 de juliol, amb un total de 24 bandes de diferents punts de Catalunya i la resta de l’Estat espanyol, França i Bèlgica. Com a novetat, el festival organitzat per l’associació Soroll serà gratuït per als joves que tinguin entre 18 i 21 anys. Evidentment, els organitzadors són molt conscients de la situació que estem vivint i com pot afectar el festival, que va començar a vendre entrades anticipades a finals de l’any passat: davant la “incertesa” de no saber si a mitjan juliol serà o no possible organitzar esdeveniments d’aquest tipus, Soroll “ha decidit seguir amb l’organització del festival”. “Finalment, si un cop anunciades les mesures des de l’administració, el festival no es pot dur a terme, procedirem a la cancel·lació del mateix i a la devolució de les entrades venudes fins a la data.”

L’ Actitud Fest , un festival “fet per amics” i “totalment underground i amb filosofia DIY [do it yourself: “fes-ho tu mateix”], sense marques ni patrocinadors”, tindrà lloc en una carpa instal·lada a la zona esportiva de Vidreres, amb capacitat per a unes 500 persones.

El dijous 16 de juliol, hi actuaran Nucli (els Hostalets de Balenyà), Anal Hard (el Masnou) i dues bandes de les comarques gironines: els històrics Tipuaixí, en un dels seus pocs concerts de reunió, i Copdemar, un grup amb una secció rítmica formada pels germans Alfred i Àlex Alegre, també membres d’Illinoise i de l’organització de l’Actitud Fest.

Per al divendres 17 de juliol, hi ha previstes les actuacions de Sadboys (Manresa), Loss Leader (Madrid), If It Anita (Bèlgica), Nations on Fire (Bèlgica), Viva Belgrado (Còrdova), Mendra (Sant Feliu de Guíxols), Laid (València), Stained Blood (Barcelona), Serpent (Barcelona) i una altra banda històrica, Hopeful, tot un referent de l’escena hardcore de Sant Feliu de Guíxols. També hi posarà música HxC Dj, de Santa Perpètua de Mogoda, impulsor de l’associació solidària Hardcore Hits Cancer , que dona suport als nens malalts de càncer.

Per al dissabte 18 de juliol s’han programat els grups Habitar la Mar (Jaén), Lane (França), Cobra (Euskadi), Accidente (Madrid), Secondbest (Barcelona), Ósserp (Barcelona), F/E/A-Forces Elèctriques d’Andorra (Mallorca), Based on a Lie (Torelló) i un altre clàssic gironí, Bécquer, més els Ayuken Djs, de Madrid.

L’ abonament per als tres dies del festival, amb zona d’acampada i piscina, costa 25 euros en venda anticipada i 30 euros a la taquilla, i les entrades d’un dia per a divendres o dissabte, 15 o 20 euros. La de dijous, 5 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda