Arts escèniques

Plácido Domingo demana perdó

Compromís vol que es retiri el nom del tenor del Palau de les Arts de València

Plácido Domingo ha entonat el mea culpa després de sis mesos de vagues excuses. Ahir, el tenor madrileny demanava disculpes a través d’un lacònic missatge de text. Les reaccions no s’han fet esperar. Ahir mateix, el grup de Compromís demanava que es retirés el nom del tenor del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts. Per ara, el president del govern valencià, Ximo Puig, va contemporitzar la reacció en espera del resultat de les investigacions. Paral·lelament, els òrgans de gestió del Palau de les Arts van acordar reunir-se en breu per estudiar les conseqüències de les declaracions del tenor. Segons l’agència Efe, que recull paraules del director artístic del Palau de les Arts, Jesús Iglesias, “es prendrà una decisió sobre la relació que s’ha de mantenir amb l’artista “en coherència amb els valors ètics de la institució”. Plácido, col·laborava amb el centre tot i que no hi ha cap relació contractual, aclaria el director artístic.

Domingo va emetre ahir mateix un comunicat en el qual reconeixia la seva responsabilitat en les acusacions d’abusos sexuals contra ell i demanava perdó a aquestes dones. Fran Ferri, portaveu de Compromís a les Corts, el va felicitar per la confessió i les disculpes, però opinava que caldria que es fes un pas enrere en la seva relació amb les institucions valencianes perquè això no perjudiqui la imatge institucional.

La confessió del tenor coincideix amb les conclusions de l’estudi del Sindicat d’òpera dels Estats Units. Segons l’informe, el cantant va fer insinuacions sexuals, coquetejant a dins i a fora de la feina: un “comportament inapropiat”, definia. Per aquestes acusacions, Plácido també va dimitir de l’Òpera de Los Angeles el 2 d’octubre ”per no ferir la institució”, va declarar llavors.

Segons Efe, cap dona l’ha denunciat en un jutjat. Tot i així, els teatres dels EUA han anul·lat les seves funcions, però no els teatres europeus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona