Música

Sam i Diego, junts per fi

El cantant figuerenc Sam i el guitarrista torderenc Diego Cortés, amics des de fa molts anys, posen en marxa un projecte en comú, amb disc en perspectiva

“Fa 30 anys que coincidim en els mateixos escenaris, però mai per tocar junts, i en fa 25 que parlem de muntar alguna cosa plegats, però no trobàvem el moment”, expliquen el cantant figuerenc i vidrerenc adoptiu Sam i el guitarrista torderenc Diego Cortés, visiblement il·lusionats perquè finalment estan navegant junts en el mateix projecte. Sam va celebrar 40 anys d’escenaris el 2016, i els seus orígens musicals estan relacionats amb la cançó d’autor i la poesia musicada. Diego Cortés era un nen de només 9 anys quan ja voltava per mig món, tocant amb els seus pares (“Aquí tens la guitarra, aquí tens l’olla”, li va dir el seu pare) i el seu currículum inclou grups entre el flamenc, el jazz i altres fusions com ara Iberia, Jaleo i Kejaleo –on va coincidir amb Rosalía i el recentment desaparegut Xavi Turull–, a banda de més de vint anys tocant amb Albert Pla. Entre Sam i Diego sumen molts anys de música, però en fronts diferents: “Si t’ho mires fredament, no té res a veure el que fem per separat, però justament és això l’interessant. Junts aconseguim una fusió musical i personal molt intensa.”

Tot va començar ara fa un parell d’anys, quan els van contractar per separat per fer uns concerts per Txèquia i França. “Acabàvem els concerts junts i funcionava molt bé”. En directe, tots dos canten i tots dos toquen la guitarra espanyola, i Diego va disparant sons amb dispositius electrònics: “Percussions, cordes, pianos, de tot. Ens veus a tots dos, però t’imagines una orquestra”, diuen entre rialles. I en el repertori també hi ha una mica de tot: des de poemes de Frederic Rahola o Salvat-Papasseit musicats per Sam fa molts anys i ara redimensionats pels nous arranjaments de Cortés, a composicions del guitarrista o adaptacions de Santana, Lou Reed, Serrat o Llach. Ara volen tocar molt, per rodar les cançons i gravar-ne algunes, amb destí al disc que sortirà a l’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona