Arts escèniques

Festimams de proximitat

El festival d’humor i gastronomia s’alia amb la DO Empordà i Girona Excel·lent

S’obrirà amb una conversa entre Joan Laporta i Albert Om, i no se sap molt bé què farà Dausà

Els cinc dissabtes del mes de febrer –que el 2020, any de traspàs, tindrà 29 dies– tornarà per segon any consecutiu el Festimams a l’hotel Palau de Bellavista de Girona, ara part de la cadena URH. El festival d’humor i gastronomia, dirigit en la primera part del binomi per Fel Faixedas i en la segona per Raül Cuadras, celebrarà la seva quarta edició, perquè les dues primeres van tenir lloc a Arbúcies i Santa Coloma de Farners, amb alguns canvis per aconseguir que aquests sopars espectacle tinguin un format “més divertit i participatiu”. “Ens faltava un discurs, una excusa més potent, i volíem que aquest fos un festival cent per cent gironí”, va dir ahir Faixedas a la Diputació, acompanyat pel seu president, Miquel Noguer, i per M. Àngels Planas, primera tinenta d’alcaldia de Girona, en representació de les dues institucions que donen suport al festival. I com s’aconsegueix un festival cent per cent gironí? Per exemple, canviant els vins penedesencs d’El Xitxarel·lo pels de la DO Empordà , i també involucrant els productors distingits amb el segell de qualitat Girona Excel·lent , promogut per la Diputació i el Patronat de Turisme, perquè presentin personalment els seus productes al Festimams, amb un nou format que estarà a mig camí entre el sopar entaulat tradicional i una espècie de fira de delícies gastronòmiques.

Pel que fa als espectacles, el Festimams continua apostant per formats innovadors, sovint inèdits i irrepetibles, com ara la conversa entre Joan Laporta i Albert Om que obrirà el festival l’1 de febrer. El 8 de febrer, Joan Dausà protagonitzarà “la nit més enigmàtica”, amb una proposta que no serà “ni un concert, ni una xerrada, ni una roda de premsa”, com ja ho van fer amb considerable èxit Els Amics de les Arts fa dos anys. El dia 15, el cosmopolita Marc Giró (Està passant, Vostè primer) s’enfrontarà als “molt rurals” Xuriguera i Faixedas, amb Sílvia Soler “per posar-hi una mica de seny”. La del 22 serà La nit del Polònia, amb Agnès Busquets, Pep Plaza, Mireia Portas, Cesc Casanovas i Xavi Serradó, i el 29 tancaran el Festimams altres habituals com ara Peyu, Jair Domínguez i Eli Carod. Les entrades (55 euros) ja són a la venda al web del festival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda