Art

‘Bonart’ celebra els seus vint anys d’art

Amb motiu del seu vintè aniversari, la revista Bonart fa un repàs dels darrers vint anys d’art a casa nostra, amb opinions de crítics, galeristes, directors de museus, artistes i col·leccionistes recollides per Jordi Grau. De fet, és el tema monogràfic de la revista 188a, que va sortir a la venda el mes de novembre del 2019.

El número 188è de Bonart presenta, també, un reportatge sobre la figura de Josep Ponsatí, Premi Nacional de Cultura, que ha realitzat la portada del vintè aniversari de la revista. També inclou reportatges sobre la terrissa de la Barcelona vuitcentista; el festival Loop 2019; la mostra de Magritte i Dalí a Brussel·les; la trajectòria de Leopoldo Pomés; Mat Collishaw a la Fundació Sorigué; Bill Viola a diversos espais de Catalunya; Llum i llibertat a Montserrat; la fundació Mapfre obrirà un centre internacional de fotografia a Barcelona; Visa Pour l’Image i el premi a l’escola Grisart; Art singular, un projecte per la integració social i la cultura i l’artista Isabel Servera en el seu estudi.

En aquesta edició publica articles d’opinió de Ricard Planas, Daniel Giralt-Miracle, Joan M. Minguet, Montse Badia, David G. Torres, Pilar Parcerisas, Vicenç Altaió, Luis Antonio de Villena, Xavier Barral i Altet, Mercè Alsina, Natàlia Lloreta, Jordi Bosch, Gisela Chillida, Aina Mercader, Núria F. Rius, Toni Ribas Tur i Arnau Puig, així com les seccions habituals.

Les exposicions més destacades del territori són analitzades per Carles Toribio, Ramon Casalé, Natàlia Chocarro, Conxita Oliver, Mercè Vila, Eudald Camps, Aina Mercader, Lídia Penelo, Lluisa Sala i Tubert, Fina Duran, Mercè Alsina, Raquel Medina, Joan Gil, Ricard Silvestre, Aina Mercader i Beatriz Garcia Moreno. Arnau Puig escriu en la seva secció Llirentrecards sobre Lepoldo Pomés i Dau al Set.

Finalment, aquest darrer número de la revista també recull les notícies que han destacat en l’àmbit artístic als països de parla catalana, com també reportatges sobre Plié Collective; Alán Carrasco, guanyador del Premi Art Nou 2019; el fons d’art del Castell de Benedormiens, el Premi Ricard Camí per a Rafael G. Bianchi; Barcelona i Els Quatre Gats a la Galeria Gothsland; Adrià Gamero, finalista de la XXI Biennal d’Art Contemporani; Elogi al malentès, exposició itinerant de la Diputació de Barcelona; “Albera Bella” de Michèle Vert-Nibet al Museu Rigau de Perpinyà; la Biennal de Ceràmica del Vendrell i Martí Albesa exposa a Girona, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda