Llibres

Novel·la amb música

Joan Albareda publica ‘Estimada papallona’, sobre una relació amorosa entre un músic i una cantant, amb el rerefons dels anys de la Barcelona preolímpica

El llibre es presentarà demà al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona

Joan Albareda (Barcelona, 1943), gironí d’adopció des de principi dels anys setanta, publica nova novel·la, Estimada papallona ( Curbet Edicions ), després que, encara no fa dos anys, sorprengués tothom amb el seu debut literari Mai és demà, que va tenir molt bona acollida.

A Estimada papallona, Albareda explica, de nou, una història d’amor amb el rerefons dels esdeveniments polítics del país. En aquesta ocasió, l’acció del present se situa l’any 2012, “l’any d’inici del procés”, tot i que bona part de la novel·la succeïx en el passat, concretament a Barcelona els anys de gran ebullició anteriors a la celebració dels Jocs Olímpics.

Els protagonistes d’Estimada papallona són en Miquel, fill d’una família tradicional treballadora del carrer Ferran de Barcelona, i la Bea, filla d’un matrimoni d’arrels franquistes, també de Barcelona. Els dos joves protagonistes estan lligats per la música. En Miquel toca el violí en una orquestra, però, per guanyar-se millor la vida, també fa de cantant en un grup de rock en català d’èxit. La Bea treballa de dentista, però la seva gran passió cantar òpera com a soprano amateur. Justament, en una representació de Madame Butterfly, en què la Bea fa el paper protagonista, és quan es coneixen els dos. A partir d’aquell moment, comença una relació amb alts i baixos, que és el fil conductor de la nova novel·la de l’autor gironí. La història té un final sorprenent que segur que no deixarà indiferent cap lector.

Joan Albareda explica que li agrada molt la música. De fet, la novel·la està dividida en diferents actes i escenes, com si fos una òpera, i d’aquí una mica l’esperit d’aquesta seva segona obra. L’autor gironí afirma que sovint comença a escriure “només amb una idea simple” i que es deixa portar.

Albareda és un empresari retirat que ha estat un activista polític i cultural. “Per això m’interessa també molt el marc temporal en què passa l’acció de cada novel·la”, diu.

Soci fundador de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), analitza el moment polític actual: “Per errors propis i excessos exteriors, no vam poder guanyar ara fos anys. El combat continua i el front s’ha d’obrir cap a Europa. Que Espanya té un estómac tan prodigiós que és capaç de digerir qualsevol cosa, per indigesta que sigui”, afirma.

Estimada papallona es presentarà demà dilluns, 9 de desembre, a les 19.30 h, al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona. Hi intervendran el mateix Albareda, el periodista Germà Capdevila i Sergi Font, d’Òmnium Gironès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona