Música

Girona ‘enamora’

La cantant Sandra Hunter versiona l’‘Havana’, de Camila Bello, com a cant d’amor a la ciutat, poc abans de treure el disc ‘Moonchild’

Hi ha enamoraments a primera vista. El de Sandra Hunter, nom artístic de la cantant Sandra Subirats (Manresa, 1994), va ser Girona, una ciutat que tot just va descobrir ara fa dos anys, el 2017. Ho recorda perfectament perquè va coincidir amb la publicació de la cançó Havana, de Camila Bello, un tema que ara ha decidit versionar mantenint la melodia però no la lletra, que està dedicada a Girona. Una ciutat de la qual diu que se sent enamorada; no només del “físic” sinó també de “l’ambient, la gent..., tot!”. El tema, Girona, tracta precisament d’una persona que decideix quedar-se a la ciutat abans que continuar amb la seva parella.

L’amor de Sandra Hunter per Girona arriba fins al punt que al disc que acaba de publicar, titulat Moonchild, a les dedicatòries explicita en anglès –tots els temes els canta en aquesta llengua, amb una pronunciació perfecta– els agraïments a aquesta ciutat que “m’inspira contínuament i per ser l’amor literal de la meva vida, perquè qui necessita un home quan tens Girona”. Confessa que s’escapa aquí per buscar tranquil·litat i inspiració.

Arran d’això ha publicat aquest EP amb quatre temes propis en anglès. La producció musical és del compositor i pianista Dani Campos. Totes les cançons presenten un pop d’aire nostàlgic, amb lletres diverses sobre temàtiques que afecten la seva generació, com ara la lluita social (Cursed youth), la superació personal (Hotel window) o les relacions tòxiques ( Blue ).

A punt per fer la gira de presentació del disc, que la portarà a actuar el 12 de desembre al River Cafè de Girona (22 h, només consumició), no para i ja està gravant nous temes –algun en català– amb productors d’artistes com Edurne o Delafé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona