Cultura popular

10 malva carregat!

La temporada 2019 posa el punt final amb el 3 de 10 carregat pels Minyons de Terrassa, en el marc de la seva diada, en què també van descarregar el 2 de 9 i el pilar de 8

Aleta de 10! Els Minyons de Terrassa van carregar ahir el 3 de 10 a la plaça Vella de Terrassa i en el marc de la 41a diada de la colla, que, de retruc, serveix per abaixar definitivament el teló de la temporada castellera.

En aquest mateix escenari, el 1998, els Minyons van ser els primers a descarregar el colós dels 10 pisos, al qual, però, feia tres anys que no podien fer-li l’aleta. Per tant, ahir: èxit sense pal·liatius. De totes maneres, les cares dels malves no eren de victòria, sinó d’emprenyats. Comprensible. Volien descarregar-lo.

Feia fred a Terrassa i els Minyons es van encarregar d’escalfar l’ambient des del primer acte, per al qual van escollir el 2 de 9, el seu castell franquícia, la descarregada del qual va expulsar nervis i els va posar a punt per al gran repte posterior.

El 3 de 10 va pujar desenroscat, per dir-ho d’una manera gràfica. És a dir, sense trobar el joc d’encaix precís per permetre que l’estructura, que s’ha de controlar des del moviment constant, es pogués assentar amb l’entrada dels pisos superiors. En aquestes condicions, el tronc va atacar amb determinació i el castell de 10 es va coronar amb suficiència. Però a sota les defenses anaven al límit i, a mitja baixada, el gegant va assestar el cop definitiu per frustrar la descarregada.

La caiguda va fer que la colla canviés el 5 de 9 –l’altre gran objectiu del dia– pel multitudinari 9 de 8. Un tràmit. Refets, els Minyons van rematar l’obra amb el sisè pilar de 8 del curs, que va salvar una fuetada duríssima. Un colofó brillant a la seva millor sèrie de l’any. Minyons, gran actuació.

Borinots de 9

Els Castellers de Sants, al seu torn, es van presentar amb els galons de 9 acabats de cosir per Tots Sants. Crescuts, els borinots van arrancar controlant el 5 de 8 de principi a fi i, tot seguit, van elevar l’aposta sotmetent el 4 de 9 amb autoritat.

Semblaven imparables, però la canalla –res a dir– no ho va veure clar amb el 3 de 9, que Sants va desmuntar dues vegades, la segona amb aixecador posat. Per als borinots, llàstima que això s’hagi acabat. Van completar el cartell els Castellers de Sant Cugat, amb el 3 de 8 com a millor castell. Abans de començar l’actuació es van cridar consignes de suport als presos polítics i pancartes exigint-ne la llibertat van engalanar la plaça Vella. Terrassa, punt final.

41A DIADA DELS MINYONS DE TERRASSA TERRASSA, PLAÇA VELLA

Minyons de Terrassa: 2/9fm, 3/10fm(c), 9/8, P/8fm Castellers de Sants: 5/8, 4/9f, id3/9f, id3/9f, 3/8, 4P/4 Castellers de Sant Cugat: 3/8, 2/7, 4/8, 2P/4
Altres actuacions

Dissabte, 16 de novembre

Terrassa

Minyons de Terrassa:

2/8f, 3/9f, 5/8, P/6

Madrid

Castellers de Madrid:

4/6a, 2/6, id5/6, 5/6, P/5

Castellers de Santpedor:

id3/6a, 4/6a, 4/6, 3/6a, 2P/4

Castellers de Cerdanyola:

3/6a, 4/6, 3/6, 2P/4

Diumenge, 17 de novembre

Figueres

Jove de Barcelona:

4/7, 5/7, 4/7a, P/5

Colla Castellera de Figueres:

3/7, 4/7a, 4/7, P/5

Matossers de Molins de Rei:

4/6, id3/7, 2/6, id3/7, P/4

Viladecans

Castellers de Montcada i Reixac:

3/6, 2/6, 4/6, P/4

Castellers de Viladecans:

4/6a, id2/6, id2/6, 4/6, P/4

Castellers de Gavà:

3/6, 3/6a, id4/6a, 4/6, P/4

Castellers de Sant Feliu:

3/6, i4/6, 3/6a, 4/6, P/4



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona