Cinema

El gènere en altres cultures

La Fundació SER.GI proposa tractar el tema al quart cicle Siner[GI]es a través del cinema i un debat complementari

La Fundació SER.GI, amb el suport de la Diputació de Girona, porta a terme per quart any consecutiu el cicle d’activitats Siner[GI]es , que aquest any es dedicarà a les expressions de gènere en cultures diverses. Ho faran amb la complicitat de Protesta, el festival internacional de cinema de crítica social que té lloc a Vic i que aquest any posa el focus en aquest tema.

D’una banda, demà es farà una sessió en línia del festival a través de la qual es podran visionar cinc curtmetratges al web de la fundació. La sessió estarà oberta en exclusiva i de forma gratuïta durant quatre hores, entre les 19 h i les 23 h. Concretament, es podran visionar tres documentals i dos curts d’arreu del món que inclouen una gran diversitat cultural: Lesbofòbia. Un documental i deu respostes, d’Inés Tarradellas (Catalunya, 2019); Primavera rosa en el Kremlin, de Mario de la Torre (Estat espanyol, 2015); Varahram, de Mahdi Kamranirad (Iran, 2018); Chen Li (Ciruela de agua dulce), de Roberto F. Canuto i Xu Xiaoxi (Xina, 2017), i Plomafòbia (2019).

Estrena de ‘Rafiki’

D’altra banda, el divendres 29 de novembre (20 h) al Cinema Truffaut, es projectarà Rafiki, de Wanuri Kahiu (Kenya, 2019), una controvertida pel·lícula que després de ser censurada al seu país es va acabar estrenant amb un èxit sense precedents gràcies a l’impuls que li va atorgar el fet de ser nominada als Oscar. La pel·lícula tracta el dilema que viuran dues noies de Nairobi quan han de decidir si triar entre l’amor o la seguretat davant una societat kenyana molt conservadora i que reprimeix l’homosexualitat. Una “perla” d’història, en paraules d’Àngel Amargant i Marta Vilanova, organitzadors del Protesta.

Per tractar millor el tema, després de la projecció es farà un debat conduït per persones expertes d’ Acathi , una associació formada per persones d’orígens diferents, migrants, refugiades i LGBT+, i hi haurà la participació gravada de la directora o actrius del film. Per accedir a l’activitat es demanarà una aportació de 4 euros anticipadament o de 5 euros a taquilla, que ajudaran la Fundació SER.GI a continuar treballant en els seus projectes socials.

Les persones que visualitzin els curts en la sessió en línia entraran en un sorteig per accedir gratuïtament a la sessió presencial del dia 29, si responen a un qüestionari. Com destaca el director de la Fundació SER.GI, Lluís Puigdemont, el cicle Siner[GI]es “vol reflexionar sobre el gènere i els matisos que apareixen entre els dos únics models fins al moment i com s’expressen en diferents parts del nostre món”. Aquest any amb el suport d’un festival que fa set anys que es dedica a tractar diferents aspectes de la societat amb aquesta arma poderosa que és el cinema.

La Fundació SER.GI fa més de 25 anys que treballa per la sensibilització al voltant de valors com la convivència, la diversitat i la inclusió social a les comarques gironines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic

novetat editorial

Laurent Binet presenta una novel·la epistolar i detectivesca

Barcelona