Altres

El Mediterrani i Tintín, motiu per parlar-ne

L’Associació Gironina d’Amics de la Mar (AGAM), entitat fundada l’any 1981 amb l’objectiu de fomentar i difondre la cultura marinera, ha programat un nou cicle de conferències que alternarà diversos temes, tots vinculats a la mar. Les conferències es faran a la Casa de Cultura a les 20 h, excepte la taula rodona del dia 12 de febrer, que començarà a les 19.30 h. L’entrada és lliure i gratuïta.

Avui Francesc Lleal obrirà el cicle amb la conferència Gent de mar: navegants i mariners a la flota velera catalana del vuit-cents. Considerat un dels historiadors més importants de temes de la mar referents a Catalunya, en la seva intervenció Lleal farà un recorregut per l’època d’esplendor de la nostra marina mercant des del punt de vista de la gent de bord. Com vivien en les singladures, les seves prioritats i necessitats. El 4 de desembre, Agustí Martín Mallofré dissertarà sobre vaixells i mariners; el Mediterrani centrarà la tercera conferència i el 15 de gener la biòloga Concepció Rodríguez mostrarà les singularitats que fan únic el Mediterrani. El cicle seguirà amb una taula rodona programada per al 12 de febrer en la qual diverses persones vinculades al sector i historiadors parlaran de la influència de la indústria surera en el comerç marítim dels ports de Palamós i Sant Feliu de Guíxols, i Tintín i el mar serà la conferència del dia 11 de març, a càrrec de Joan Manuel Soldevilla, catedràtic de literatura i tintinòleg, que dissertarà sobre la relació entre el personatge d’Hergé i el mar, protagonista secundari en diferents volums del dibuixant. El cicle es complementa amb la presentació del llibre Memòries d’un bus coraler, de Joan Pons Hugues, l’11 de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen