Arts escèniques

Espectacle 10

El Cirque du Soleil tradueix la seva espectacularitat acrobàtica en els valors del futbolista a ‘Messi10’

Els 20 números s’inspiren en disciplines com el diàbolo, la banquina,la corda fluixa i el trapezi aeri

Després de dos anys d’investigació el circ du Soleil presenta l’espectacle Messi10 al parc del Fòrum. És un muntatge en què el gran protagonista són els valors del davanter del Barça. Aquest és “el primer espectacle del Cirque du Soleil sobre el món del futbol i el primer inspirat en una llegenda viva en actiu com Messi”, advertia el productor executiu de l’espectacle, Charles Joron. També és el primer cop que Barcelona és la plaça de l’estrena mundial, “havia de ser aquí” per la vinculació del jugador amb la ciutat. L’estrena és dijous (dia 10 del mes 10).

Com és habitual en el Cirque du Soleil, tot és immens, buscant l’espectacularitat: les dimensions de l’escenari (60 metres d’amplada i 17 d’altura) ha impedit que es presenti a l’Hospitalet de Llobregat (la ciutat amb què mantenen el compromís de presentar produccions a Catalunya) i torna a l’esplanada del Fòrum. Hi ha capacitat per a 3.100 persones i, per ara, hi ha entrades a la venda fins al 3 de novembre (tot i que és previsible que vagi obrint més funcions a mesura que s’omplin les sessions). L’espectacle té una durada de 90 minuts i es pot completar abans amb el Messi10 Challenge una mena de joc interactiu (per a unes 300 persones per sessió) en què es triarà el participant que més bé i ràpid hagi respost a les preguntes i serà presentant durant el xou com “el número 10 de la nit”.

Si Cesc Gelabert ja va voler establir un pont entre la dansa i el futbol a Foot-ball (TNC, 2015), ara és la companyia de circ, que hi busca relacions. No ha estat gaire difícil, perquè bona part dels artistes de la troupe han estat esportistes d’elit (de gimnàstica esportiva) i, per tant, hi ha molts valors que comparteixen, com ara el de l’entrenament i el de saber-se aixecar després de cada caiguda. I, evidentment, la celebració de l’èxit. Certament, en els tres números que van presentar a la premsa hi dominaven l’èpica i l’energia, amb uns números acrobàtics que es completaven amb insercions de frases i imatges en una pantalla gegant (2,5 metres d’altura per 11 de llarg) que pot baixar fins a tocar l’escenari. Els 20 números de circ que es preparen s’inspiren en disciplines com el trampolí, el diàbolo, el contorsionisme, la banquina, la corda fluixa, el trapezi aeri i el gronxador rus.

Messi ha estat, evidentment, un còmplice en el disseny de l’espectacle. Tot i que l’obra no és la seva biografia, ell va voler que s’hi inclogués la referència a la família com un puntal per poder triomfar en el món de l’esport. En l’espectacle hi ha dos elements tecnològics: una pilota que es mou per control remot i un robot que s’inspira en els jocs d’ordinador. Molts seguidors de Messi l’han conegut pel videojoc abans que a la gespa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona