Arts escèniques

El Temporada Alta programa 56 propostes de dramatúrgia i creació d’autors emergents i consolidats

Marc Rosich, Llàtzer Garcia i Jordi Oriol –Premi Quim Masó 2018– estrenaran les seves obres al festival

Un total de 56 propostes d’autoria catalana formaran part del Temporada Alta 2019, amb espectacles d’autors consolidats i de nous creadors. El festival programa creadors consolidats com Àlex Rigola, Carlota Subirós, Llàtzer Garcia, Clàudia Cedó, Marc Rosich, Marta Buchaca, Toni Gomila, Cristina Clemente i Jordi Oriol –Premi Quim Masó 2018–, al costat d’altres més joves com Daniel J. Meyer, Lola Rosales, Berta Prieto, Francesc Cuéllar, Alejandro Curiel i Marina Rodríguez. El festival no s’endinsa només en la literatura dramàtica en català, sinó que hi inclou també noves formes teatrals com la dansa, el circ i la música. En aquest sentit, el festival programa espectacles de Sol Picó i Susanna Barranco, Marta Carrasco, Cabosanroque, Mal Pelo i El Conde de Torrefiel.

Com cada any Temporada Alta aposta per l’estrena de diversos espectacles amb textos de dramaturgs catalans. Entre aquests, Jordi Oriol, guanyador de l’última edició del Premi Quim Masó, que presenta ‘Europa Bull’, una producció plena de poesia i humor sobre “una Europa que està a punt de saltar pels aires”, o ‘GRRRLS!!!’ un espectacle en què Carlota Subirós recull algunes de les veus revolucionàries del feminisme dels segles XX i XXI. Àlex Rigola també estrenarà espectacle al festival.

‘Aquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap dels seus viatgers’ és una història sobre Josep Pujol, doctor en economia i catedràtic d’història i institucions polítiques i la seva filla Alba Pujol, actriu, dramaturga i poeta. L’obra es basa en les reflexions del pare entre sessions de quimioteràpia. De la seva banda Marc Rosich hi estrenarà ‘Plomes i reclams’, una obra amb música, humor i reivindicació feminista inspirada en Papagena, el personatge de ’La Flauta Màgica’.

Aquest “bon moment” de la dramatúrgia catalana, capaç de “produir molts textos i de gran qualitat”, obre ara un nou repte segons l’adjunt de direcció artística del festival Temporada Alta, Narcís Puig. Així, cal trobar la fórmula perquè s’arribi a més teatres amb una exhibició “més llarga”.

En aquest sentit, creu que hi ha autors que plantegen grans textos perquè tinguin recorregut, com ‘El crèdit’, que va representar-se en diversos teatres catalans. En canvi, altres autors presenten propostes destinades a participar al Torneig. Com a proposta de futur, el Temporada Alta treballa aquest any amb quatre instituts gironins per celebrar-hi un “minitorneig” de dramatúrgia que s’acompanyarà de la participació a les classes de diversos autors.

Llàtzer Garcia estrena el seu últim text

Llàtzer Garcia presentarà a Temporada Alta el seu darrer text, ‘Els somnàmbuls’, una obra inspirada en ‘Design for living’ de l’escriptor Nöe Coward, que explica la història de dos joves amics a través de l’amor i una crítica àcida contra la institució de la parella. ‘Els somnàmbuls’ manté l’estructura i els esdeveniments de l’original però modifica els diàlegs i essencialitza l’obra centrant-se només en els tres personatges principals, en contraposició als onze de‘Design for Living’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona