Avui es lliuren els premis de la trenta-tresena edició dels Jocs Florals de Torroja

L'església de Sant Miquel de Torroja del Priorat serà marc avui a partir de les sis de la tarda de l'acte de lliurament dels premis de la trenta-tresena edició dels Jocs Florals, a què assistirà l'escriptor falsetà Toni Orensanz. En el decurs d'aquest acte, hi haurà la presentació del llibre guanyador del premi de recerca històrica Jaume Ardèvol i Cabrer de l'edició anterior, de l'autor de Marçà Pere Audi. En finalitzar l'acte, es farà un recital a càrrec d'Alba Rosa Forasté i Helena Sabaté (sopranos) i Janela Lojos (arpa).

Els Jocs Florals de Torroja del Priorat van néixer el curs 1977-78 per la iniciativa d'una mestra de l'escola del municipi i han acabat traspassant l'àmbit local, amb participants d'arreu dels Països Catalans. El Centre Cultural i Recreatiu La Unió de Torroja promou aquesta activitat cultural, que enguany aplega un total de 121 participants. Les propostes presentades poden aspirar a qualsevol dels sis premis convocats; els ordinaris, Flor natural, dotat amb 700 euros; premi Englantina d'Or, dotat amb 325 euros, i el premi Viola d'Or i Argent, dotat amb 325 euros, i en l'apartat de premis extraordinaris es troben el premi Marcel Sentís, dotat amb 750 euros; el premi Jaume Ardèvol i Cabrer, en la categoria de recerca històrica, dotat amb 900 euros, i el premi Montsant, dotat amb un lot de material escolar i multimèdia.

El jurat que ha valorat les obres l'han constituït Jaume Nolla, Josep Sánchez Cervelló, Josep Maria Perceval, Agustí Farré i Carles Figuerola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

L’Auditori indaga en la relació de l’ésser humà amb la natura

Barcelona
Cultura

Joan Colomo i la Ludwig Band, al cartell del Festival EnCanta de Roda de Ter

Roda de Ter
música

Festival Eufònic, arts sonores i visuals, oli i clementines

Barcelona
arquitectura

Arriben les (set) Setmanes d’Arquitectura

Barcelona
cinema

Arrenca el Festival Internacional de Cinema Documental, DocsBarcelona

Barcelona

Figa Flawas, The Tyets, Lia Kali, Stay Homas i Chenoa, entre els primers noms de la festa major

TERRASSA
cinema

Retrospectiva d’Agustí de Villaronga a la Filmoteca

Barcelona
música

500 professionals passaran per la 20a FiM Vila-seca

Barcelona
ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona