Música

Onze dones més acusen Plácido Domingo d’assetjament sexual

La cantant d’òpera Angela Turner Wilson assegura que el tenor li va fer tocaments al camerino quan treballaven junts a l’Òpera de Washington

El passat 13 d’agost vuit dones van donar a conèixer els primers casos

Onze nous testimonis de dones s’han sumat aquesta setmana a les acusacions d’assetjament sexual i comportament indegut contra el tenor espanyol Plácido Domingo, segons una informació publicada aquest dijous per l’agència de notícies nord-americana Associated Press (AP). El passat 13 d’agost es van donar a conèixer els primers suposats casos. Vuit cantants i una ballarina van acusar aleshores Domingo de presumpte assetjament sexual.

En aquesta ocasió, una de les onze dones que han assenyalat a Domingo és la cantant d’òpera Angela Turner Wilson, que va treballar amb ell a l’obra Le Cid de Jules Massene, representada a l’Òpera de Washington durant la temporada 1999-2000, quan el tenor n’era el director artístic.

D’acord amb el testimoni de Wilson, Domingo va irrompre al seu camerino abans d’una actuació i li va realitzar diversos tocaments, un comportament que la va deixar “atònita” i “humiliada”.

Les altres deu dones, que no s’han identificat pel nom, han recordat “tocaments no desitjats, sol·licituds persistents de reunions privades, trucades telefòniques nocturnes i intents sobtats de besar-les als llavis”.

A més, en aquesta nova denúncia pública sobre el suposat comportament del cantant líric, diversos treballadors de la zona d’entre bastidors dels teatres han descrit com s’esforçaven per protegir les joves artistes enfront de les actituds de Domingo en el que semblava ser, segons aquesta informació, un secret de domini públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda