Música

Els Pets: “No fem concerts gratuïts per dignificar l’ofici”

Els Pets actuaran avui a l’Espai Port del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols (21.30 h, de 25 a 35 euros), amb Ramon Aragall com a convidat, dins la gira del seu últim disc, Som, que també passarà aquest mes per Empúries (dia 12) i el Musicant de Campllong (30) i arribarà a l’octubre a l’Auditori de Girona. “No fem molts concerts aquest estiu en bona part perquè hem decidit no fer concerts gratuïts: és una opció força volguda i buscada, per intentar dignificar una mica l’ofici de músic i remarcar que, a dalt de l’escenari, hi ha qualitat i un gran esforç”, explica Lluís Gavaldà, que actualment viu a Londres, on “els concerts tenen entrades cares i estan plens” i la música té una altra consideració: “Al vestíbul de l’estació central hi ha tres pianos i sempre veuràs algú tocant-los.”

Aquesta és una gira que el grup s’ha plantejat en diferents fases: en aquest tram, el dels festivals d’estiu, “les cançons de Som continuen sent protagonistes, però afegint-hi una dosi de temes més ballables”. Cançons del nou disc com ara Corvus i, a pesar del títol, No vull que t’agradi aquesta cançó, ja es troben entre les més reclamades i cantades pels seguidors del grup.

Aquest any Els Pets podrien celebrar el 30è aniversari del seu primer disc, però no ho faran. “Això dels aniversaris és una gàbia de la qual has de sortir”, diu el cantant, però també afegeix que “estaria bé fer un concert en què toquéssim temes només dels tres primers discos”.

Ara fa un any Gavaldà i Joan Reig van aprofitar que estaven enllestint Som als estudis Music Lan d’Avinyonet de Puigventós per anar al concert de Jorge Drexler al fòrum romà d’Empúries . Aquella nit es va aparaular el concert que ells oferiran el 12 d’agost en aquest escenari monumental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Josep Maria Sebastian: “Tots els crims són de proximitat... per a algú segur”

campdevànol
música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA