Música

Luz brilla al pòrtic

Luz Casal va presentar dissabte, en el marc incomparable de la plaça de la basílica de Castelló d’Empúries, el seu últim disc, Que corra el aire (2018), el seu primer disc amb nous temes des d’Almas gemelas, publicat el 2013. En canvi, Luz va obrir aquest recital especial al festival Sons del Món amb dues cançons del seu disc d’homenatge a Dalida, Ámame i Háblame de amor, sense cap presentació prèvia, amb la plaça de la basílica plena a vessar d’un públic bolcat en l’artista. Durant tot el concert Luz va mantenir una gran complicitat amb els espectadors, sobretot amb les dones, a les quals va dedicar la combativa No me importa nada.

Luz va explicar que havia escollit un repertori expressament pensat per a aquest espai tan especial, ja que era la primera vegada que cantava davant del pòrtic d’una basílica. Luz va triar per a l’ocasió 21 cançons de diversos discos com el d’homenatge a Dalida o Vida tóxica, del qual va interpretar 18 años, una història entre un noi de 18 anys i una dona que en té el doble: una situació que la cantant va explicar que ella mai havia viscut però que no sabia si algun cop ho lamentaria. I va riure. No hi van faltar tampoc Entre mis recuerdos, Sentir o Piensa en mí, un tema que, segons va dir, no havia deixat de cantar mai des del 1991. Amb Lucas, del seu últim disc, va tornar a emergir la Luz més sensible, a través de la història commovedora d’un nen que va morir prematurament, una tragèdia que ella va viure de prop. I també es va manifestar la Luz més rockera i enèrgica amb Que corra el aire i Un pedazo de cielo, que van fer saltar tota la plaça. Luz va tancar el concert amb un emotiu Boig per tu, cantat en part en català, que va fer aixecar tot el públic de les cadires, després d’una intensa nit en què Luz va il·luminar el pòrtic de la basílica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic