La pluja no espanta a Olot

Els olotins van tornar a omplir massivament el Firal, on es concentraven les parades

Al matí, la gent va anar a passejar i a comprar llibres i roses al Firal, però no va ser fins a mitja tarda que l'afluència en aquest espai va ser massiva. El plugim intermitent i l'amenaça de pluja del matí van fer que la gent esperés a veure si a la tarda el temps millorava, i la van encertar. La tarda, ahir a Olot, va ser primaveral i la temperatura va arribar a superar els vint graus. La capital garrotxina no va ser l'excepció i els autors més venuts van ser Xavier Bosch, Jordi Puntí, Emili Teixidor i Eduard Punset. De l'àmbit local, van tenir molta sortida el conte de Tavi Algueró i Josep Reixach, i el còmic de Pep Fargas i Quim Bou. La biblioteca Marià Vayreda va afegir-se a la festa amb la gimcana cultural i descoberta de l'equipament Premi Sant Jordi, i en el marc de l'Olot Negre, l'escriptor Massimo Carloto va pronunciar una conferència amb el títol Una visió de la novel·la negra. La festa de Sant Jordi s'allarga fins demà amb l'actuació de la Capella de Sant Esteve, el concurs de dibuix del dia de la mare i un concert de Dani Nel·lo, també de l'Olot Negre.

Un torneig medieval anima el Sant Jordi de Ripoll

La recreació d'un torneig de cavallers medieval davant del monestir de Santa Maria protagonitzat per escolars locals va amenitzar el matí de Sant Jordi –també plujós– a Ripoll. També van ser molt concorregut el recital de poesia i cançons del món, i el lliurament dels premis literaris Triadú. Les parades de roses i llibres estaven situades a les places del centre de la vila i, tot i el temps, van ser molt visitades. Hi havia tallers i activitats diverses com ara sardanes i un espectacle infantil. Per avui, hi ha prevista la trobada i cercavila de dracs, un intercanvi de punts de llibre, el lliurament dels premis Gerbert i la presentació del projecte Nascuts per llegir. I demà es durà a terme un concert commemoratiu del bicentenari del naixement de Chopin i Schumann.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA
Cultura

Nik West, Paquito D’Rivera i Vincen Garcia, caps de cartell la Mostra de Jazz de Tortosa

Tortosa
CINEMA

Isona Passola rebrà el premi Montserrat Carulla del FIC-CAT

Roda de Berà
llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona
MÚSICA

La nova psicodèlia catalana

Girona