Música

festival internacional de música pau casals

j. vidal

Casals i Bach

Pau Casals era un enamorat de Johann Sebastian Bach. D’ell deia: “Bach és el moment més elevat i més pur de música de tots els temps.” Per aquest motiu la 39a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals, que tindrà lloc del 12 al 23 de juliol, tindrà com a eix temàtic Casals i Bach. En el marc del festival, es podran escoltar fins a una trentena de peces del compositor alemany.

Organitzat per l’Auditori Pau Casals i l’Ajuntament del Vendrell i amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals, el festival programa enguany dues projeccions sobre el mestre amb actuacions en directe i set concerts amb artistes estatals i internacionals, com ara el solista i concertista italià Giuliano Carmignola, que protagonitzarà el concert del dia 16 de juliol a l’Auditori Pau Casals del Vendrell, Els concerts de violí, acompanyat dels flautistes Julia Gallego i Magali Mosnier i de la formació catalana Orquestra Da Càmera. El 19 de juliol, Carmignola repetirà amb Els concerts de Brandenburg, que reunirà Justin Taylor (clavecí), Lucas Macías Navarro (oboè), Magali Mosnier (flauta) i l’Orquestra Da Càmera.

També actuarà Olivier Latry, organista principal de Notre-Dame de París. El 18 de juliol oferirà a l’església parroquial del municipi un concert dedicat a Bach amb peces de Couperin i de Grigny.

El concert inaugural (13 de juliol a l’Auditori) anirà a càrrec del jove violoncel·lista Victor Julien-Laferrière, artista multipremiat i guanyador de la Queen Elisabeth Competition 2017. Acompanyat del pianista David Kadouch, Julien-Laferrière interpretarà, a més de temes de J.S. Bach, dues sonates de Beethoven i Mendelssohn.

En la programació també destaca la presència del jove clavecinista Justin Taylor, que dirigirà i tocarà amb la soprano catalana Elena Copons i la formació The Consort el concert de clausura del festival, Les més belles àries de Bach (23 de juliol). Completen el programa el concert del pianista Francesco Piemontesi (17 de juliol a l’Auditori) i el reconegut violoncel·lista alemany Alban Gerhardt (20 de juliol).

FESTIVAL PAU CASALS
Del 12 al 23 de juliol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda